ZEYTİN DALI HAREKATI'MDA 10'UNCU GÜN

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 10'uncu güne zaferle girildi.

GÜNDEM 30.01.2018 00:01:00 0
ZEYTİN DALI HAREKATI

Hava ve iklim şartlarının uygun olmasıyla birlikte Pazar gecesi taarruza geçen Türk askerleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından saat 14.30 sıralarında ele geçirilen stratejik Burseya Dağı'nda hakimiyet tamamen sağlandı. Bu noktadan Afrin'e doğru hareket devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 597 olduğunu açıkladı.

 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Türkiye Muharip Gazileri Derneği İskenderun Temsilciliği'ne üye 70 gönüllü gazi, ellerinde Türk bayrakları ve zeytin dalı ile askerlik şubesine gelerek, askere gönüllü gitmek için dilekçe verdi.

 

Mardin'de vatani görevini tamamlayıp tezkeresini alarak memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gelen 23 yaşındaki Cebrail Havan, Elbistan Askerlik Şubesi'ne giderek Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için dilekçe verdi.

 

Hatay'ın Defne ilçesinde Şeyh Nasrettin Eskiocak önderliğinde bir araya gelen Alevi dedeleri, Zeytin Dalı Harekâtı'nın başarıyla sonuçlanması için Kuran-ı Kerim okuyup dualar etti. Dua sonunda açıklama yapan Alevi dedesi Nasrettin Eskiocak, “Bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, başta ulusal güvenliği olmak üzere ilimizi ve ülkemizi tehdit eden unsurlara karşı, 'Zeytin Dalı Operasyonu' adıyla başlatılan Afrin operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

 

Şaban KARDEŞ