Temeli balalarla atıldı

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 13 Ocak'ta başlatılan Afrin harekatının ilk şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vaziyetini yerine getirmek üzere Telafer'e gi

GÜNDEM 29.01.2018 16:10:00 0
Temeli balalarla atıldı

Şehit Özalkan’ın vasiyetini yerine getirmek üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Telafer’e giden Kılavuz, hafta sonunu Kuzey Irak’ta geçirdi. Kılavuz, şehidin vasiyetini yerine getirmek için Musul Vali Müsteşarı Kasım Kara başta olmak üzere 53. Türkmen Tugayı Komutanı Seyit Muhtar, Telafer Belediye Müdürü Muhsin Çolakoğlu, Telafer Eğitim Müdürü Mehmet İbrahim Maraşlı, Telafer İlçe Meclis Başkanı Mehmet Abdülkadir ve Musul Vilayet Meclis Üyesi Lilyar Muhammedali ile bir araya gelirken, resmi prosedürlerin ardından anaokuluna tahsis edilen 3500 metrekarelik arsa Genel Başkan Kılavuz tarafından teslim alındı.

 

KENDİ ELİYLE YAZDI

 

Kılavuz, iş makineleri ile şehidin vasiyetinin yerine getirilmesi adına ilk kazmayı vururken, inşaat alanındaki tabelaya da tabelaya kendi eliyle “Telafer Şehit Musa Özalkan Anaokulu İnşaatı” yazısını yazdı.

 

ANAOKULU İNŞA EDİLMESİNİ KARARLAŞTIRDIK

 

Ziyaretin ilk günü Kerkük'te ülkücülerle birlikte şehit ailelerini ve Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret ettiklerini kaydeden Kılavuz “Kerkük'teki temaslarımızın ardından Türkmen in vazgeçilmez yurdu, Türk ün kalesi Telafer'e ulaştık. Şehidimiz Musa Özalkan’ın adını ebedileştirmek, ona olan vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemek için vasiyetinde belirttiği gibi Türkmen balalarımız için bir eğitim öğretim yuvası yapımına başlamak için resmi kurumlarla görüşmelerde bulunduk. Yaptığımız görüşmeler ve izlenimlerimiz sonucunda Telafer’de her şeyden evvel şehidimizin vasiyetine uygun bir anaokulu inşa edilmesini kararlaştırdık” dedi.

 

350 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLACAK

 

Arsanın tahsisinin sağlanmasının ardından, arsanın inşaata uygun hale getirilmesi, savaş ile üzerinde oluşan moloz yığınının kaldırılması çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Kılavuz “En kısa süre de projesini çizeceğimiz anaokulu, yaklaşık 350 öğrenci kapasiteli olacak. Binasının inşasına bir an evvel başlayıp, yapımını hızla gerçekleştireceğimiz Telafer Şehit Musa Özalkan Anaokulu’nda binlerce Türkmen balası, tıpkı şehidimiz gibi vatan, bayrak, din ve millet aşkıyla yetişecek. Bu eğitim yuvasından yetişen yavrularımız inanıyoruz ki, Telafer’in, Türkmeneli’nin ve Türk Milleti’nin geleceği olacak. Ülküdaşımız Musa Özalkan’ı şehit eden, Mehmetçiğimize kurşun sıkan hainler ve arkalarındaki karanlık odaklar, karşılarında binlerce Musa’yı, Mehmet’i bu memleketi yüceltmeye and içmiş olarak bulacak. Bu duygu dolu buluşmamızın asıl mimarı şehit Musa Özalkan kardeşime Yüce Allah'tan rahmet diliyorum ve ailelerine sabırlar diliyorum. Telafer Türk’tür, Türk Kalacak. Ülkü Ocakları Türk'ün mazluma uzanan eli, şüheda emanetlerinin bekçisidir” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ