'Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi'

Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, bu yıl Trakya Üniversitesi ile birlikte 2017-2018 TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısına ''Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi'â?

EĞİTİM 28.01.2018 20:48:00 0

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç.Dr.Utku Güner’in proje yürütücüsü olduğu kadroda Prof.Dr.Murat Yurtcan, Yrd.Doç.Dr.Mustafa Kaya, Yrd.Doç.Dr.Necmettin Güler, Mustafa Elibol, Aslıhan Dikmen, Rukiye Demir, Kahraman Burak Sancak, Ali Ay, Nevin Elibol, Ayşe Karaman, Yeliz Sancak, Canan Tiber, Cansu Dumlu ve Elif Güllü’nün yer aldığını kaydeden yetkililer “Hazırlanan projeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Kırklareli Şubesi de ayni olarak destek veriyor” dedi.

 

UYGULAMALI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Projenin amacının Silivri genelindeki ortaöğretim öğrencilerine yönelik Yıldız Dağları Doğa eğitim merkezinde 5 günlük doğa eğitimi gerçekleştirilmesi olduğunu kaydeden yetkililer “Hedef kitle olarak Silivri’de 7. ve 8.sınıfta öğrenim gören 24 ortaokul öğrencisi seçilecek. Yıldız dağları doğa kampı projesi, doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik edecek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisini kazandırmayı hedefliyor. Bu yaklaşımla doğa eğitim merkezinde eğitimler uygulamalı, kapalı mekanlardan ziyade açık alanlarda ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek” dedi.

 

SONUÇLAR NİSAN’DA AÇIKLANACAK

 

Öğrencilere doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenleneceğini dile getiren yetkililer “Çocukların biyolojik çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmeleri sağlanacak. Eğer proje onaylanırsa öğrenciler herhangi bir ücret ödemeden Kırklareli Dereköy doğa eğitim merkezinde 18 -22 Haziran tarihleri arasında doğa eğitimlerini gerçekleştirecekler. Proje sonuçlarının Nisan ayı içerisinde açıklanması bekleniyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ