Afrin harekatına destek mitingi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cumartesi günü Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri pkk/pyd ve Deaş hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, Kapaklı'da Afrin Hareka

GÜNDEM 26.01.2018 19:58:00 0
Afrin harekatına destek mitingi

Mitingde konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin “Bu ülke hepimizin. Lazı, Kürdü, Türkü, Çerkezi’yle 36 etnik kimliğiyle beraberiz ve biriz. Bu bayrak altında kardeşçe beraber yaşıyoruz” dedi. Ortak paydanın Müslümanlık olduğunu dile getiren Bezgin “Afrin’de savaşan askerlerimiz hepimizin askerleri. Biz oraya bataklığı kurutmaya gidiyoruz. Sinekleri ne kadar avlarsanız avlayın bataklığı kurutmadığınız müddetçe o sineklerden bu vatanı arındıramazsınız” dedi.

 

“GÖNÜLLÜ ASKERLİK NOKTASI OLUŞTURDUK”

 

Bezgin “Bizler Afrin’de, Kobani’de olacağız. Gerekirse Müslüman halka zulmeden her yerde olmak zorundayız. Bataklığı kuruttuğumuz zaman bir olacağız, kardeş olacağız” dedi. Afrin için gönüllü askerlik noktası oluşturduklarını kaydeden Bezgin “Amacımız askerimize destek vermek” dedi. Mitingde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker de Türk ordusunun Afrin’de tarih yazdığını söyledi. Türkün sancağı için, minarelerdeki ezan sesi için, cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Suriye Afrin bölgesine bir barış harekatını düzenlendiğini kaydeden Türker “Ordumuzun şanlı askerleri ve bizim evlatlarımız tarih yazıyor” dedi.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 

‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ parolası ile yola çıkan Türk ordusunun geçtiğimiz hafta Cumartesi günü terör mevzilerini yara yara Afrin’e girdiğini söyleyen Türker, Türkiye’nin milli duruşunun Avrupa ülkelerini tamamıyla rahatsız ettiğini kaydetti. Mitingde Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin de konuşma yaptı. Seçkin “Allah ordumuzu girdiği bütün savaşlarda galip muzaffer eylesin. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun” dedi. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de, söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu söyledi.

 

“KADINLAR OLARAK ASKERLİK YAPMAYA HAZIRIZ”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da konuşmasına “Afrin’de ne işiniz var” diyenlere seslenerek başladı. 1.5 yıl önce 29 gün boyunca stantların kurulduğunu ve milletin sabahlara kadar nöbet tuttuğunu dile getiren Doğan “Bu ülkeye hainlik yapanlar Afrin’de bizi uğraştıran insanlarla aynı ekiptir. Fetö, pdy, pkk aynıdır. Onun için biz Afrin’deyiz” dedi. “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok” diyen Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Askerlerimiz orada ümmeti temsil ediyorlar. Biz kadınlar olarak askerlik yapmaya hazırız. Nene hatunlar gibi, bizler de buradayız. Bizim görevimiz bu milletin gelecek nesillerin güvenliğini sağlamaktır”

 

“KAFALARINA GÖRE DÜZEN OLUŞTURMAK İSTİYORLAR”

 

Mitingde konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de “Bizim Suriye sınırımız 911 kilometre. Hatay Akdeniz üçgeninden başlayan Irak sınırına uzanan Türkiye’nin en büyük kara sınırı Suriye’dir. Şimdi birileri on binlerce kilometre öteden kimisi batıdan kimisi kuzeyden Suriye’ye gelmiş. Terör örgütlerini maşa tutarak bizim hemen dibimizde ülkeyi tekrar dizayn etmek, bölmek, parçalamak ve kafalarına göre düzen oluşturmak istiyorlar” dedi.

 

“BURNUMUZUN DİBİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNE MÜSAADE ETMEYİZ”

 

Yüzer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz burnumuzun dibinde sınırımızın ötesinde bir terör örgütünün oluşumuna müsaade etmeyiz dediğimiz zaman siz neden oraya giriyorsunuz diyorlar. Siz binlerce kilometre öteden geliyorsunuz giriyorsunuz ve orada operasyon yapıyorsunuz. Orada terör örgütlerini silahlandırıyorsunuz da Türkiye’nin milli güvenliğini, devletin ve milletin menfaatlerini ilgilendiren güvenliği almayacak mıyız? Tabiî ki alacağız. Oradaki terör örgütünün mensupları sivil insanların arasına karışarak onları hedef haline getirmeye çalışıyor. Fakat biz gerekirse samanlıkta iğne arar gibi onları arayıp bulacağız. Değil Afrin’den bütün sınırdan defedeceğiz. Türkiye Cumhuriyet ve aziz milletin gücü buna yeter artar bile” dedi.

 

GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSUNDA BULUNDULAR

 

Mitingin ardından, Afrin İçin Gönüllü Askerlik Başvuru noktasında yüzlerce kişi gönüllü askerlik başvurusunda bulundu. Dün saat 14.00’de Kapaklı meydanında gerçekleştirilen Afrin operasyonuna destek mitingine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU