Eğitim ertelenemez

Kapaklı'da kaymakam Mehmet Yüzer başkanlığında yapılan eğitim değerlendirme toplantısında eğitim masaya yatırıldı.

GÜNDEM 25.01.2018 19:18:00 0
Eğitim ertelenemez

Toplantıda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı’nın hızlı büyüyen bir ilçe olduğuna dikkat çekti. İlçede bina, alt yapı ve tesis ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanması gerektiğini kaydeden Yüzer, “Devletin görevlerinin başında da eğitim mevzusu geliyor. Bizim de en çok önem verdiğimiz konu eğitim” dedi.

 

NÜFUS ARTIŞINA DİKKAT ÇEKTİ

 

Kapaklı’daki hızlı nüfus artışına dikkat çeken Yüzer, “Nüfusun 10 bin artacağını düşünüyorum. On bin artması bizim omuzlarımızdaki yükü artırması anlamına geliyor. Göç eden insanların büyük bir bölümü genç, üretken, aynı zamanda doğurgan insanlar. Çocuk nüfusumuz arttığı zaman bizim yeni dersliklere ihtiyacımız olacak” dedi. Eğitimin ertelenecek bir ihtiyaç olmadığını söyleyen Yüzer, en hızlı şekilde milli eğitim anlamında yatırımların yapılarak çocukların en kaliteli, faydalı eğitimi almalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

“12 OKULDA İKİLİ EĞİTİM VERİLİYOR”

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’nın yoğun bir göç aldığını ifade etti. Kapaklı’da 12 okulda ikili eğitim verildiğini kaydeden Ulusan “2019 yılı hedefleri doğrultusunda Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı dahil olmak üzere bütün ilçeleri tekli eğitime geçireceğiz” dedi. Kapaklı’da 1986’da 2 bin 100 olan nüfusun 115 bine dayandığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Bu nüfusa paralel olarak her yıl ilçemize 70-80 derslikli okul yapmamız gerekiyor” dedi.

 

“EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

 

Belediye olarak eğitime önem verdiklerini vurgulayan Mandalı, “Çerkezköy’e bağlı olduğumuz zaman sorunumuzu okul müdürleri ile çözüyorduk. Şimdi ilçe olduktan sonra bürokrasinin de buraya gelmesiyle birlikte Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile takım oyununu iyi bir şekilde sahaya yansıtıyoruz” dedi. Mandalı, eğitim camiasına en iyi şekilde yer tahsislerini yapacaklarını belirtti. Kapaklı’daki endüstri meslek lisesi ihtiyacının dile getirilmesi ve 2018 yatırım planında endüstri meslek lisesinin olup olmadığının sorulması üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Kapaklı’da okulların kazandırılması konusunda yatırım programında sorun yok. Yerlerin oluşturulması hususunda imar planı düzenlemeleri ile ilgili sürecin tamamlanmasının ardından Anadolu lisesi, meslek lisesi temel eğitim konusunda neye ihtiyaç varsa o yatırımı buraya getireceğiz” dedi. “Kapaklı’daki problemimiz yatırım yapabileceğimiz hazineye ait sorunsuz eğitim alanı rezervlerimizin olmamasıdır” diyen Ulusan, yatırımın ilçeye gelmesinde herhangi bir sorunlarının olmadığını söyledi.

 

3 YILDA 154 DERSLİK

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da “Kapaklı’ya 2015-2017 yılları arasında 154 derslik ve 308 şube kazandırıldı. 3 yıllık süreçte 6 derslik 12 şubeli Şehit Demet Sezen Anaokulu, 8 derslikli 16 şubeli Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu, 10 derslikli 20 şubeli Kapaklı Belediyesi Anaokulu, 6 derslikli 12 şubeli Emine Penbeten Adal Anaokulu, 5 derslikli 10 şubeli Özel Başakşehir Anaokulu,  6 derslikli 12 Şubeli Özel Çamlıca anaokulu,  25 Derslikli 50 şubeli İbni Sina İlkokulu, 40 Derslikli 80 şubeli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, 24 derslikli 48 şubeli Kapaklı Anadolu Lisesi ve 24 derslikli 48 şubeli Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı” dedi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ile Kadastro, Milli Emlak, İmar Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU