Uğur Mumcu karanfil ve meşalelerle anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 24 Ocak 1993'te aracına konulan bombanın patlatılması ile katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu andı.  Parti binasından Uğu

GÜNDEM 25.01.2018 19:09:00 0
Uğur Mumcu karanfil ve meşalelerle anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 24 Ocak 1993’te aracına konulan bombanın patlatılması ile katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu andı.

 

UĞUR MUMCU ANITI’NA YÜRÜDÜLER

 

Akşam saat 19:00’da parti binasında bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, İmdat Özgör, Ali Dede, Ayfer Dönmez ile çok sayıda partili, ellerinde meşaleler ve Uğur Mumcu’nun fotoğraflarıyla yürüyerek Uğur Mumcu Caddesi’nde gazeteci yazarın adını taşıyan ve anıtının bulunduğu parka kadar yürüdü.

 

“MEHMETÇİKLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, sözlerine Afrin harekatı ile başladı. Camcı “Mazisi başarılarla dolu şanlı ordumuzun terör örgütlerine karşı başlattığı Afrin harekatında Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Harekat sırasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı; yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

 

“KALEMİNİ KİMSENİN ÖNÜNDE EĞMEDİ”

 

Türkiye’nin bundan 25 sene önce kendisini Mustafa Kemal’in devrimlerine, bağımsızlığa, özgürlüğe adamış, Atatürkçü, halkçı, laik, tam bağımsız Türkiye sevdalısı, yurtsever bir evladını bombalı bir saldırı sonucu kaybettiğini dile getiren Camcı “Uğur Mumcu, yaşamı boyunca demokrasinin yılmaz savunucusu oldu. Atatürkçüydü, cumhuriyetçiydi, karanlık güçlerin üstüne gözünü kırpmadan gidiyordu. Uğur Mumcu, onurlu ve dimdik sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi” dedi.

 

“YILMADAN, KORKMADAN YAZMAYA DEVAM ETTİ”

 

Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam ettiğini kaydeden Camcı “O, bu günleri onlarca yıl önce görüp ülkemizin üzerine oynanan oyunları ve yaşanabilecek tehlikeleri işaret ederek bizleri uyarmıştı. Son yıllarda ülkemizin geldiği noktada ise, Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını ortaya koymaktadır. Bu dönemde ise bizlere düşen görev ulusal birliğimize, laik, demokratik, çağdaş değerlerimize, Atatürk ilke ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmak, yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Atatürk ilke ve devrimleri ve Cumhuriyetimizin bağımsızlığı için demokrasi şehidi olan ve daima içimizde yaşayacak olan Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyorum. Ayrıca Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç ve Gaffar Okkan gibi demokrasi şehitlerimizi bir kez daha minnet ve özlem ile anıyorum. Ruhları şad oldun” dedi.

 

“ANITA KIRMIZI KARANFİLLER BIRAKTILAR”

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer Uğur Mumcu anıtına kırmızı karanfiller bırakırken, ellerindeki meşaleleri de anıtın bulunduğu parka diktiler. Partililer ayrıca Uğur Mumcu’nun anıtına, öldürüldüğü sırada çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi ile kalemini kimsenin önünde eğmediğini vurgulamak için gözlük ve kalem bıraktılar.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU