"Trakya'yı ikiye bölecek"

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne topraklarından geçirilmesi planlanan 'Türk Akım Kara Kısmı-1 Doğal Gaz Boru Hattı' projesi kapsamında halkın görüş ve önerileri alınması amacıyla Kırkl

GÜNDEM 25.01.2018 19:00:00 0

Projeye tepkisini göstermek isteyen gruplar, Kıyıköy Belediyesi’ne ait ‘Çok Amaçlı Toplantı Salonunda’ toplantıya katılmayarak, dışarıda kendi aralarında projenin Trakya bölgesine vereceği zararı anlattı. Çevre Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, projenin Trakya’yı ikiye bölerek çok sayıda endemik bitki türleri, canlıları, ormanları ve tarım arazilerini tahrip ve yıkıma uğratacağını belirtti. 1,5 milyon adet ağacın ve 6 milyon fidanın bu kapsamda telef edileceğini ifade eden Dedeoğlu, toprak mülkiyetinin, gelişmelerden direk ve dolaylı olarak etkileneceğini dile getirdi. Tarlasının içerisinden doğal gaz borusu geçecek çiftçilerin ileriki günlerde, tarlasının; alım satımı, ekim biçimi, miras hukuku gibi sorunlarıyla baş başa kalacağını kaydeden Dedeoğlu “Yaklaşık 2 bin nüfusu bulunan Kıyıköy’de bin 500 kişi balıkçılıkla uğraşıyor. 6-7 balık türünün bu projeden direkt etkilenecek” dedi.

 

“İŞSİZLİK DE YAŞANACAK”

 

Doğal denge kaybının da yaşanacağını kaydeden Dedeoğlu “Istranca ormanları başta olmak üzere, Ergene nehrine, kuzeyden güneye akan akarsular, dereler ve toprak yapısı bu proje ile olumsuz yönde etkilenecek, arkasından son on yılda turizm konusunda öne çıkan bölgede işsizlik gibi maddi kayıplar yaşanacak” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA