8 bin 163 kursiyere ulaşıldı

2017-2018 Çerkezköy Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı, Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında yap

GÜNDEM 24.01.2018 22:08:00 0
8 bin 163 kursiyere ulaşıldı

2017-2018 Çerkezköy Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı, Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.  Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı çalışmaları değerlendirerek önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalar ile açılması planlanan kurslar hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı yapmayı uygun gördük” diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman da Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 330 kurs ile 8163 kursiyere ulaşıldığını kaydeden Akman “Halk Eğitimi Merkezimizde, mezun öğrencilerimize yönelik yetiştirme kurslarımız 2 yıldır ücretsiz olarak veriliyor. Katılan kursiyerlerin yerleşme oranları her yıl arttığından, gençlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Geçen yıl 116 mezun üniversiteye yerleşti. Kurslarımıza bu yıl 340 kursiyer kayıtlı” dedi.

 

 “BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KAPSAMINDA 94 KURS DÜZENLENDİ”

 

Çerkezköy’ün yoğun göç almasından dolayı ortaya çıkabilecek muhtemel sorunları önlemek ve çözüm üretmek  amacıyla eğitimler düzenlendiğini belirten Akman “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında 94 kurs düzenlendi ve bu kurslara 4 bin 509 kursiyer katıldı. 2016-2017 Aile Eğitimi kapsamında düzenlenen 45 kursa 426 kursiyerimiz katıldı. 2017 Eylül-2018 Ocak arasında Yabancılara Türkçe Öğretimi kapsamında 15 kurs düzenlenirken, bu kurslara da 214 kursiyerimiz katıldı” dedi. Akman, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin engelli okulları ve Sakatlar Derneği ile işbirliği halinde engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu kursları açarak onların kişisel ve mesleki açıdan gelişmesine katkı sağladığı gibi, sosyalleşmelerine de olanak sağladığını belirtti.

 

“EĞİTİM ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

 

Toplantının sonunda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman ve merkez çalışanlarına teşekkür etti. Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmalarının çok önemli olduğunu ve Çerkezköy’de eğitim ile alakalı her konuya önem verdiklerimi kaydeden Kaymakam Abban “Yoğun göç alan ve önemli bir sanayi kenti olan İlçemizde istihdama yönelik kurslara önem vermemiz gerekiyor. Bu konuda İŞKUR ve OSB’lerimiz ile fabrikalar ile işbirliği yapılmasını istiyorum. Ayrıca ilçemize gelen Suriyelilerin entegre olması için de çalışmalar yürütmemiz gerekiyor” dedi.

 

İŞBİRLİĞİ TALİMATI VERDİ

 

Abban, mültecilerin tarım konusunda mesleki becerilerinin geliştirilmesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yapmasını, sağlık merkezlerinde tercüman sorununu çözmek için de İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapmasını istedi.  

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU