TESKİ'den Çerkezköy'e 76.5 milyonluk yatırım

Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'de yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Albayrak, devam eden ve tamamlanan yatırımlar

GÜNDEM 23.01.2018 20:29:00 0
TESKİ

Mesaisini Çerkezköy’e ayıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sabah namazının ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ tarafından Gönlübol Lokantası’nda düzenlenen yemeğe katıldı.

 

MUSTAFA AS’I AĞIRLADI

 

Kahvaltıya Albayrak’ın yanı sıra Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç, Ensar Sivri de katıldı. Kahvaltının ardından Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binasındaki makamına geçen Albayrak, hafta sonu yapılan kongrede güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

 

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

 

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın çalışmaları hakkında Mustafa As'tan bilgi alan Albayrak, yeni dönemde kendilerine başarılar diledi. Ziyaretin ardından Albayrak saat 09:30’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'de sürdürülen faaliyetler kapsamında tamamlanan projeler, yatırımlar ve devam eden 2018 yılı yatırım planı ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte basın toplantısı yaptı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da katıldı.

 

“3 İLÇE ESNAFINA HİZMET VERECEK”

 

Tekirdağ'ın 11 ilçesinin içerisinde ilk defa UKOME'nin bir birimini açacaklarını söyleyen Albayrak “Çerkezköy hem sanayinin merkezi, hem de nüfusu hızla artan bir ilçemiz. Devamlı göç alıyor. Bu nedenle yaptığımız UKOME'nin ilk birimini burada açmayı uygun gördük. UKOME'nin birimi Saray, Kapaklı ve Çerkezköy'de bütün ulaşım dairesini ilgilendiren tüm esnafımıza hizmet verecek. Bundan sonraki hedefimiz de Çorlu’da Çorlu, Ergene ve Marmaraereğlisi'ne hizmet edecek olan birimimizi kurmak” dedi.

 

“BİRÇOK ARAÇ DEĞİŞMEYE BAŞLADI”

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral ise yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çerkezköy'de yürüttükleri faaliyetlerden birinin de toplu taşımanın rehabilitasyonu olduğunu söyleyen Eral “İlçemizde faaliyet gösteren 4 büyük kooperatif ile Büyükşehir Belediyesi olarak anlaşmalarımızı yaptık. Tüm kooperatifler ile protokol imzalayarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Sistemine yönelik katılımlarını sağladık. Bu kapsamda birçok araç da değişmeye başladı. Çorlu istikametine giden 20 no'lu kooperatifin araçları tamamı bizim ulaşım hizmetimize girdi, makinelerini takarak kartlı ulaşım sisteminde hizmet vermeye başladılar” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY İÇİNDE 55 ARAÇ VAR”

 

Bu sayede engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım imkânına sahip olduğunu kaydeden Eral “Çerkezköy içinde toplam 55 aracımız var. Bunların 26 tanesini engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik.  12 tanesini de bizim elektronik bilet toplama sistemimize dâhil oldu.  Mart ayına kadar bu sayıları tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

 

“ARAÇLAR YENİLENMEYE BAŞLANDI”

 

Kızılpınar Veliköy hattında da birçok aracın yenilenmeye başlandığını kaydeden Eral “Kırsalda 34 tane modern durağımızı koyduk. Aynı şekilde Çerkezköy merkezinde de 88 adet otobüs durağımız monte edildi. Otobüs durağı ihalelerimiz devam ediyor. İhtiyaç doğdukça durak montajlarımızı yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Bunların yanında bizim Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak yol, kavşak gibi sorumluluğumuz da var. Malumunuz yol boyaları ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Toplam 1066 metre kare yaya geçidi ve yavaşlama çizgisi çizdik. Yaklaşık 18 bin metre de yol çizgi boyası çalışması yapıldı. Önümüzdeki yıl mevsimin uygun olduğu zamanlarda yol çizgilerinin tamamını yenileyeceğiz” dedi.

 

“ONAY SÜRECİNDE SONA GELİNDİ”

 

Bağlık Viyadüğü’nün Bakanlık'taki onay sürecinin son aşamada olduğunu kaydeden Eral “Büyük olasılıkla önümüzdeki ay onay süreci bitecek ve çalışmalarımızı sona yaklaştıracağız. Yaza doğru bu işin ihalesi olacağını umuyoruz. Bölgemizdeki sinyalize kavşaklarının bakım ve onarımı da Ulaşım Daire Başkanlığımız tarafından yapılmakta. 16 tane sinyalize kavşağımız var. Öztark ve Atatürk Caddelerinde ciddi düzenlemeler var” dedi.

 

“YENİ SU KUYUSU YATIRIMI DA VAR”

 

Erdin Eral'ın konuşmasının ardından Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy'de gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Çerkezköy'de Kültür Merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyen Albayrak “Bunun yanında sosyal hizmetler merkezi yapımı, aş evi, gıda bankası, kadın sığınma evi, düğün alanı ve yarı olimpik yüzme havuzunun yapımları da devam ediyor.  Kavaklıdere ıslah çalışmaları birinci bölümü tamamlandı. İkinci bölümde de ihalesi yapıldı. TESKİ'nin bugüne kadar tamamlanmış 10 tane yatırımı, devam eden 4 tane de devam eden yatırımı var.  Yine TESKİ adına Devlet Su İşleri tarafından yapılan arıtma tesisi var. Tamamlanan yatırımlar içerisinde Çerkezköy kısmı dere ıslahı ve köprü yapılması, imar sahası taşkın koruma inşaatı, Hükümet Caddesi İshale Hattı İnşaatı, yeni su kuyuları gibi yatırımlar var” dedi.

 

76.5 MİLYONLUK YATIRIM

 

Devam eden ve tamamlanan yatırımlar ile birlikte TESKİ’nin Çerkezköy'de KDV dahil 76 milyon 503 bin liralık bir yatırım gerçekleştirmiş olduğunu kaydeden Albayrak “Deprem Risk Daire Başkanlığımız Çerkezköy'de 9 adet zemin etütü çalışması yaptı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız tarafından evde temizlik proje kapsamında 2017 yılında 20 evde temizlik yapıldı. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza da 102 bin liraya yakın nakdi yardım yapıldı. Kadın Danışma Merkezi'nde kurulduğu günden bu yana 650 vatandaşa danışmanlık hizmeti verildi” dedi.

 

“37 ÇOCUĞA HİZMET VERİLİYOR”

 

Özel Çerkezköy Gündüz Bakım Evi’nde 37 çocuğa hizmet verildiğini söyleyen Albayrak “Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Kovan dağıtımı, Kızılpınar Mahallesi'nde yeni sıvı hatları yapılması, Tarım yollarının bakımı, Kızılpınar'da mera iyileştirme projesi kapsamında 1000 dekar alana 20 kilo gübre konulması bu çalışmalar arasında. Yine Kızılpınar'da hayvan suyu içme göleti yapılacak.  Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin yapmış olduğu 2014 yılında 28 bin, 2015 yılında 187 bin, 2016 yılında 259 bin, 2017 yılında da 412 bin liralık çalışmalar oldu” dedi.

 

“KAZA YAŞANIRSA SORUMLUSU KARAYOLLARIDIR”

 

Toplantıda gazetecilerin “Cumhuriyet Mahallesi Otoban Bağlantı Kavşağı ile ilgili bir soruya cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin burası ile ilgili bir proje hazırladığını ve Karayollarına gönderdiğini, Karayollarının şifaen ‘Biz yaparız’ dediğini bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin Bağlık viyadüğü Projesi’ne ağırlık verdiğini belirterek, “Gelinen noktada Karayolları bu kavşağı yapmayacaklarını bildirdi. Bilindiği gibi girişi olan ama çıkışı olmayan bir kavşak orası şimdi. Artan nüfus ve araç sayısı ile bu kavşağı vatandaşlarımız ters kullanmak zorunda kalıyorlar. Eğer orada bir kaza yaşanırsa bunun sorumlusu Karayollarıdır” dedi.  Karayollarına ait Çerkezköy-Çorlu Yolu’nun Kızılpınar-Atatürk Viyadüğü arasını ışıklandırmak için 180 bin TL Çerkezköy Belediyesi’nin ödeme yaptığını hatırlatan Akay, artık Karayollarının Çerkezköy’e görmesi, sorunları çözmesi gerektiğini belirtti.

 

UKOME ÇERKEZKÖY ŞUBESİ AÇILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, basın toplantısının ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME Çerkezköy Şubesi’nin açılışını yaptı. Açılışa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Nejat Erdoğan, Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da katıldı. Başkan Kadir Albayrak açılışta yaptığı konuşmada UKOME şubesinin tüm Saray, Kapaklı ve Çerkezköy esnafına hayırlı olmasını temenni etti.  Birimin Çerkezköy'de açılmasının önemli bir adım olduğunu ifade eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da, bu birimin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışın ardından Albayrak, yetkililerden kayıt işlemleri ile ilgili bilgi aldı.

 

CHP İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

 

Açılışın ardından Albayrak, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı “Teşkilat olarak kongrelerimizi tamamladık. 2019 yerel ve genel seçimlerine hazırlanıyoruz. Bir önceki dönemde yaşadığımız başarıyı inşallah ilk olarak yerel daha sonra genel seçimlerde yakalayacağız” dedi.  “CHP olmasaydı Büyükşehir Belediye Başkanı olamazdım” diyen Kadir Albayrak da örgüte çok önem verdiklerini söyledi. 143 bin 500 olan Çerkezköy nüfusunun 160’ine çıkacağını düşündüklerini söyleyen Albayrak, Çerkezköy’ün sorunlarının ötelenmemesi gerektiğini belirtti. Önümüzdeki sürecin hareketli geçeceğini söyleyen Albayrak “AK Parti’nin Türkiye’ye verecek bir şeyi kalmadı. Hepimiz bunu görüyoruz. Neyi nereye getirdikleri belli değil. Ekonomi tıkandı ve ülkeyi de iyi yönetemiyorlar. Aynı otorite hem valiyi hem de AK Parti İl Başkanını atıyor. Sıkıntının kaynağı da burada” dedi.

 

“KURULTAYIN ARDINDAN SEÇİMLERE HAZIRLANACAĞIZ”

 

Seçim döneminde verdikleri tüm sözleri tutacaklarını belirten Albayrak “Kızılpınar’ın nüfusu 51 bine dayanıyor. Kızılpınar, 2 tane Muratlı ilçesi yapıyor. Kızılpınar’a seçim zamanında geldiğimde her tarafı çamur ve berbattı. Kızılpınar şuan 150 bin nüfusa hitap edecek alt ve üst yapıya sahiptir. Alt yapının ise yüzde 70’si tamamlandı. Bizlerin aynı heyecanı tekrardan yakalayacağımızdan şüphem yoktur. Kurultayın ardından yeni heyecanla seçimlere hazırlanacağız.  Bu örgüt yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden üstesinden gelecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU