Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi'nde yeni dönem

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi'nin olağanüstü genel kurulu önceki gün saat 14:00'da kooperatif binasında yapıldı. 19 yıldır kooperatif başkanlığı yapan Fevzi Coşkun?

GÜNDEM 21.01.2018 18:52:00 0
Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi’nin olağanüstü genel kurulu önceki gün saat 14:00’da kooperatif binasında yapıldı.

 

BANKADA 60 BİN TL’Sİ VAR

 

Genel kurul açılış ve yoklama ile başladı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından kooperatifin mevcut parası görüşüldü. Mevcut para durumu ile ilgili bilgi veren S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz “Kooperatifin bankada 60 bin TL parası var” dedi. Bu toplantıyı istemelerinin sebebini açıklayan Coşkunöz, araçların değişiminin gündemde olduğunu, para sıkıntısı olduğu için hem mevcut paranın dağıtılması hem de arsanın satılıp üyelere dağıtılması konusunda yönetim kurulu ile toplanıp oy birliği ile olağanüstü genel kurul toplantısı için karar aldıklarını belirtti.

 

“SEÇİM MADDESİNİ BEN EKLEDİM”

 

Kurulların seçimi maddesini kendisinin eklediğini kaydeden Coşkunöz, “Çünkü bu arsayı almakta biriktirmede birinci dere sorumlu benim. Bunu benim elimle satılmasın diye olağanüstü toplantıda seçilen arkadaşlarımın bu işi üstlenmesini istedim” dedi. En az aidat alan kooperatif olduklarını söyleyen Coşkunöz, “Benim görevim bitmiş olacak. Gelecek arkadaşlara destek ve yardımcı olacağız” dedi.

 

OYÇOKLUĞU İLE KARARA BAĞLANDI

 

Coşkunöz’ün konuşmasının ardından kooperatife ait olan arsanın değerinin tespiti ve satışı hakkında görüşüldü. Bin 62 metrekarelik arsanın satılması oylamaya sunulurken, arsanın satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Arsanın asgari değeri ise metrekaresinin bin 200 TL’den değer görmesi de oy çokluğu ile karara bağlandı.

 

“GENÇ ARKADAŞLARA BIRAKMANIN ZAMANI GELDİ”

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından mevcut araçların yenilenmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Şahıslara ait mevcut araçların 14+1 olması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurulların seçimine geçildi. 19 yıldır kooperatif başkanı olarak görev yapan ve bu kongrede aday olmayan Fevzi Çoşkunöz “Artık yoruldum ve diğer işlerime de zaman ayırmak zorundayım. Genç arkadaşlarımıza bırakmanın zamanı geldi” dedi.

 

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

 

Yapılan seçimde yönetim kuruluna Murat Alkan, Evren Yenigüllü, Göksel Mirza, Ercan Koyuncu ve Barış Adım seçilirken, yedek üyeliğe de Murat Taşdemir, Alaattin Kırlı, Faruk Çiftçi, Mevlüt Adım, Casim Adım seçildi. Denetim kuruluna Kenan Keske ve Murat Kaşıkçı seçildi. Yönetim kurulu, kendi arasında yapacağı seçimde başkanını seçecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU