Karneler alındı, tatil başladı

Kapaklı'da 2 bin 330 okul öncesi, 7 bin 858 ilkokul, 7 bin 896 ortaokul ve 3 bin 170 lise öğrencisi olmak üzere toplam 21 bin 254 öğrenci ile Çerkezköy'de 2 bin 805 anaokulu öğrencisi, 11 bin 204 ilkokul ?

GÜNDEM 19.01.2018 18:40:00 0
Karneler alındı, tatil başladı

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. Kapaklı’da 2 bin 330 okul öncesi, 7 bin 858 ilkokul, 7 bin 896 ortaokul ve 3 bin 170 lise öğrencisi olmak üzere toplam 21 bin 254 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

 

KARNELERİ DAĞITILDI

 

İlk dönemin son gününde Kapaklı Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen karne töreninde Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kenan Kenar, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve ilçe protokolü öğrencilere karnelerini dağıttı.

 

SERGİYİ DE GEZDİLER

 

Öğrencilere karnelerini veren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, öğrencilerin tatilde güzelce dinlenip 2. döneme daha istekli gelmelerini istedi. Öğrencilere karnelerini dağıtan ve okulda inceleme yapan Kaymakam Yüzer ve beraberindekiler, öğrencilerin atıklardan topladığı eşyalarla yapmış oldukları icatlar sergisini de gezdi.

 

KARNESİNİ EVİNDE VERDİ

 

Okulda düzenlenen programın ardından Kaymakam Yüzer ve beraberindekiler, Kapaklı Atatürk Mahallesi Yuvam mevkiinde altıncı katta bulunan evlerinin balkonundan düşerek ağır yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından yeniden hayata tutunan 9 yaşındaki Mehmet Emin Kamışoğlu’nu da evinde ziyaret ederek karnesini ve hediyesini verdi. “Büyük bir badire atlattınız. Çok şükür ki şu an hayattasın. İnşallah en kısa zamanda iyileşip okuluna geri döneceksin” diyen Yüzer, Mehmet Emin Kamışoğlu’na acil şifalar diledi.

 

KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDULAR

 

Çerkezköy’de de 2 bin 805 anaokulu öğrencisi, 11 bin 204 ilkokul öğrencisi, 11 bin 421 ortaokul öğrencisi ve 9 bin 165 lise öğrencisi bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de ilk dönemin son gününde öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

 

KİTAP OKUMALARINI TAVSİYE ETTİ

 

Abban ve Gümüş, Veliköy İlkokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Veliköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıttı. Karne dağıtımında öğrencilerle sohbet eden kaymakam Abban, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını, imkan ölçüsünde gezmelerini tavsiye ederek “Tatilin tadını çıkarın. Ama kitap okumanın tatili olmaz. Tatilde bol bol kitap okuyun” dedi.

 

İLK DÖNEM TAMAMLANDI

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin Tekirdağ’da resmi ve özel okullarda eğitim gören 179 bin 734 öğrenci ve 11 bin 892 açık öğretim öğrencinin karne almasıyla tamamlandığını belirtti.

 

POZİTİF KATKI SAĞLAYACAK

 

Eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj yayınlayan Ulusan, “Eğitim ve öğretimin sürekli artan dinamik yapısı içinde eğitimcilerin yanında toplumun tüm kesimlerinin sorumlu ve duyarlı davranması, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitimine pozitif katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında öğretmenlerimizin gösterdiği azim ve fedakârlık, her türlü takdirin üzerindedir. Onların yetişmesindeki özverili çalışmaları ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma çabasındaki katkıları, toplumumuz adına bir övünç vesilesidir. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

VELİLERİN KATKISI DA ÖNEMLİ YER TUTUYOR

 

 Okul ve kurumlardaki eğitim öğretim faaliyetlerinin amacına ulaşmasında eğitim personelinin yanında, velilerin katkı ve çabalarının da önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Ulusan “Bu işbirliğinin yıl boyunca sürmesi, belirlenen hedeflere ulaşmamıza ve öğrencilerimizin başarılarına olumlu yansıyacaktır” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

 

Öğrencilere de seslenen Ulusan “2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1.yarısını tamamladınız ve karnelerinizi aldınız. Bu ara tatilde kendinize zaman ayırın, ailenizle, arkadaşlarınızla vakit geçirin. Kitap okumayı ise lütfen ihmal etmeyin. Karnelerinizdeki notlarınız, sizin çalışma ve davranışlarınızın bir değerlendirmesidir ve sadece bir araçtır. Unutmayınız ki başarılarınızın daha üst seviyelere çıkabilmesi sizlerin elinizdedir ve göstereceğiniz gayrete ve çabaya bağlıdır.  Sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve her biriniz ayrı ayrı çok kıymetlisiniz. Sürekli değişen ve gelişen günümüz bugünyasında sürekli okuyan, araştıran, soran, sorgulayan bir anlayışla hedeflediğiniz başarılara ulaşmanızda hiçbir engel yoktur. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileyerek 05.02.2018 Pazartesi günü başlayacak olan 2. döneme dinlenmiş olarak okullarımıza gelmenizi istiyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU