Kimsesizler Evi faaliyete geçecek

Süleymanpaşa Belediyesi, Kimsesizler Evi'ni faaliyete geçirecek.

GÜNDEM 19.01.2018 18:16:00 0
Kimsesizler Evi faaliyete geçecek

Dört kabin ve iki tuvaletten oluşan modüler yapıdaki Kimsesizler Evi’nin, aynı anda 4 kadın ve 4 erkeği barındırabilecek kapasitede olacağını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa Otogarı yanına yerleştirilen Kimsesizler Evi’nde kalacak olan vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları da yine Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılanacak. Ayrıca, kışlık giyecek ihtiyacı olan vatandaşlara giyecek ve ayakkabı yardımı da yapılacak” dedi.

 

İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

 

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kimsesizlerin kış aylarındaki barınma ihtiyaçlarının karşılanması adına 2015 yılında 371, 2016 yılında 287 ve 2017 yılında ise 852 olmak üzere toplam bin 510 gecelik konaklama hizmeti temin edildiğini, bu süreler zarfında her gün kimsesiz vatandaşların Dost Eli Aşevi’nden yeme-içme, Dost Eli Mağazası’ndan ise kıyafet, ayakkabı ve diğer ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti.

 

8 KAPASİTELİ

 

Sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsiz ve kimsesiz vatandaşların soğuk kış günlerinde barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırladıkları Kimsesizler Evi’nin, Süleymanpaşa Otogarı’nın yanındaki alana konulduğunu kaydeden Başkan Eşkinat “Yeni belediye binası yapılana kadar da orada olacak. O alanda güvenlik görevlimiz de var. Kimsesizler Evi şimdilik sekiz kişiyi barındırma kapasitesine sahip. 4 kadın, 4 erkek orada kalabilecek. Kadın ve erkek tuvaletleri de mevcut. Burada kalacak olan kişilere sıcak çorbaları ve yemekleri de Dost Eli Aşevimizden verilecek. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA