Metal işçilerinden tabutlu eylem

Toplu iş görüşmelerinde MESS ile uyuşmazlık yaşayan Türk Metal Sendikası, Arabulucu ile yapılan görüşmelerde de anlaşma sağlanamayınca Çerkezköy'de geçtiğimiz hafta eylem yapan Türk Me

GÜNDEM 18.01.2018 20:40:00 0
Metal işçilerinden tabutlu eylem

Eylemde konuşan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “Bugün burada, MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size, merhumu nasıl bilirdiniz diye sorsam, hiç şüphe yok ki çok çalışkandı dersiniz. İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka derdi yoktu dersiniz. İşyerini evi, işini namusu bilirdi dersiniz. Ve sonunda da, üretti, kazandırdı ama maalesef, kendisi kazanamadan mevta oldu dersiniz. İşte bugün, bu merhumu, bu onurlu, çalışkan metal emekçisini toprağa veriyoruz. Kardeşlerim, o, kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi. Açlıktan öldü. MESS tarafından açlığa terk edildi” dedi.

 

“BİR ÖLÜR, BİN DİRİLİRİZ”

 

Birilerinin kazandığını, ihracat rekorları kırdığını kaydeden Koçak “O sadece hakkını istedi. Ama bu hakkı ona çok gördüler. Sana TÜİK’in enflasyonu yeter, idare et dediler. Bak pinpon topunun fiyatı düştü. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler. Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boş ver. Bizim verdiğimizle idare et dediler. Ve sonunda beklenen oldu kardeşlerim. Metal emekçisi açlıktan öldü” dedi. Türk Metal emekçisinin hakkını alana kadar susmayacaklarını söyleyen Koçak “Türk Metal emekçisi bu yolda, asla sendikasını yalnız bırakmayacak. Meydanlarda, yollarda, bu güzel ülkenin dört bir yanında ne gerekiyorsa onu yapacak. Kırmadan, dökmeden, ama sonuna kadar hak ettiğinin peşinde olacak. Açlıktan ölen bir metal emekçisini toprağa veriyoruz. Ama biz bir ölür, bin diriliriz” dedi.  Eyleme Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ali Dede, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kenan Kenar, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük, bazı STK temsilcileri de destek verdi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ