Trakya'da konut fiyatları arttı

Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksi verilerinden derlediği bilgilere göre, Tekirdağ, Marmara bölgesinde konut fiyat artışı yüksek olan iller arasında yer aldı. Batı'da Ege ve Trakya'da fiyatla

GÜNDEM 17.01.2018 17:08:00 0
Trakya

Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksi verilerinden derlediği bilgilere göre, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il oldu.

 

EGE’DE İLK SIRADA İZMİR YER ALDI

 

Fiyat artış yüksekliğine göre İzmir’i yine Ege Bölgesi’nden Aydın, Denizli ve Muğla’nın takip ettiği görüldü. Marmara Bölgesi'nden Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de yine konut fiyat artışı yüksek olan illerimiz olarak öne çıktı. Bu illeri Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın izlediği belirlendi.

 

EGE VE TRAKYA’DA KONUT FİYATLARI ARTTI

 

Merkez Bankası’nın açıkladığı konut fiyat endeks verilerine göre fiyat artışında Türkiye’nin 3 bölgede farklı sonuçlar ortaya koyduğu tespit edildi. Buna göre, Batı’da Ege ve Trakya’da fiyatlar yükselirken, Orta Anadolu’da fiyatlar ortalamalara yakın seyretti. Doğu - Güneydoğu’da ise oldukça ciddi düşüş olduğu belirlendi. Marmara’nın diğer illeri İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova listede epey arka sıralarda kalırken, İstanbul’un, yüzde 6,3'lük değişimle yüzde 10'luk Türkiye ortalamasının da altında kaldığı görüldü. Doğu ve Güneydoğu'da ise Türkiye ortalamasının üzerine çıkan sadece birkaç il tespit edilirken, bu illerin Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan ve Bayburt olduğu belirlendi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ