Doğa Koleji'nin Çerkezköy Kampüsü tanıtıldı

Doğa Koleji Çerkezköy Kampüsü'nün 2018-2019 eğitim yılında eğitim öğretime başlayacak. Çerkezköy kampüsü, düzenlenen programla tanıtıldı. Kampüsün 8 bin metrekare arazide 11 bin

EĞİTİM 16.01.2018 17:33:00 0
Doğa Koleji

2018-2019 eğitim öğretim yılında Çerkezköy’de eğitim vermeye başlayacak olan Doğa Koleji Çerkezköy Kampüsü’nün tanıtımı saat 10:00’da Kafega Kafe Restaurant’ta yapıldı.

 

KAMPÜSÜ TANITTI

 

Kahvaltılı tanıtım toplantısına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, okulun kurucuları, idarecileri ve çok sayıda davetli katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Doğa Koleji Çerkezköy, Çorlu ve Lüleburgaz Kurucusu Erdal Karakuş, kampus hakkında bilgi verdi. Çerkezköy Kampüsünün 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlayacağını kaydeden Karakuş, “Kampus 8 bin metrekare arazide 11 bin metrekare alana inşa edilecek. Kampüste 54 derslik ve tematik sınıflar, dijital laboratuarlar, kodlama-robotik, sanal gerçeklik ve bilişim teknolojileri sınıfı, mühendislik, mekatronik atölyeleri yer alıyor. Kampüste birçok uygulama ortamının yanı sıra içerisinde beş farklı atölye bulunan sanat sokağı, ısıtmalı ve kapalı yüzme havuzu, 450 kişilik konferans salonu, 550 metrekare kapalı spor salonu, 720 kişilik yemek salonu bulunacak” bilgisini verdi.

 

“8-10 YIL İLERİSİNDE EĞİTİM VERİYORUZ”

 

Doğa Koleji’nin Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük okul zinciri olduğunu söyleyen Karakuş, “Doğa Koleji’nin geliştirdiği eğitim konseptleri farklı. Ülkemizde klasikleşmiş bir eğitim sistemi var. Bizim farkımız bu kalıpları yıkarak eğitime yeni bir bakış açısı getirmiş olmamız. Türkiye’deki eğitim sisteminin 8-10 yıl ilerisinde eğitim veriyoruz” dedi.

 

KAMPÜS SAYISI 4’E ÇIKACAK

 

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle de, Çorlu ve Çerkezköy kampüslerinin açılması ile birlikte bölgede 4 kampüs ile hizmet vereceklerini söyledi. Tekirdağ ve Lüleburgaz kampüslerinin yanı sıra bölgede iki tane daha kampüs açacaklarını belirten Lüle “Tekirdağlı öğrencilerin başarılı olmaları için tüm imkanları sunacağız. Yeni açılacak iki kampüste de Doğa’nın eğitim kalitesinden ödün vermeyeceğiz” dedi. Okullarda modern eğitim tekniklerini kullanarak yenilikleri takip eden, ufku geniş, özgüveni sağlam ve yaratıcı düşünen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Lüle ülkesine ve değerlerine bağlı, sorgulayan, donanımlı değerler yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

“DÜNYAYI YÖNETENLERİN İÇİNDE TÜRKİYE DE OLMALI”

 

İngilizceye önem verdiklerini ifade eden Lüle “Dünyayla adaptasyon için İngilizce eğitimi şart. Dünyayı yönetenlerin içinde Türkiye de olmalı. Biz de bu gerçeğin farkında olarak özel eğitim programları uyguluyor ve yabancı dil ders saatlerini diğer eğitim kurumlarına göre oldukça fazla tutuyoruz” dedi. Doğa Koleji öğrencilerinin aldıkları eğitimle dünyayı hem yönetsel hem ekonomik ve de stratejik açıdan yorumlayabilme yetisi kazandığını kaydeden Lüle “Öğrenciler aldıkları girişimcilik dersleriyle hem özgüvenli yetişiyor, hem iş dünyasının kodlarını öğreniyor, hem de üniversite eğitimiyle tanışmış oluyor” dedi. Lüle, amaçlarının çocukları dünya ile entegre etmek olduğunu dile getirdi. Tanıtım programının ardından Öztrak Caddesi’ndeki Doğa Koleji Tanıtım Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU