Tekirdağ'a gitmek zorunda kalmayacaklar

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası'nda Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) birimi hizmet vermeye başladı. Kapaklı, Çerkezköy ve Saray'daki şoförler, işlemleri için

GÜNDEM 16.01.2018 17:19:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Hizmet Binası’nda Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) birimi hizmet vermeye başladı.

 

UKOME BİRİMİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Kurulu tarafından Çerkezköy’de hizmete açılan Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Birimi’ni ziyaret eden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral ve Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan ile görüştü.

 

TEKİRDAĞ’A GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAKLAR

 

İlçede böyle bir birimin açılması için uzun süredir çalışma yaptıklarını belirten Başkan As “Çerkezköy ve Kapaklı’daki şoför esnafımız UKOME ile olan işleri için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyordu. Bu nedenle hem zaman hem de iş kaybı yaşıyorlardı. Bu birimin açılması ile birlikte artık üyelerimiz işlemleri için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

 

DİJİTAL ORTAMDA AKTARILACAK

 

Çerkezköy’de hizmete açtıkları Ulaşım Dairesi Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Bürosu’nun ülke genelinde Büyükşehir belediyeleri içinde bir ilçeye açılan ilk hizmet birimi olduğunu kaydeden Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral da “Bu hizmet birimimizde başvurular alınacak ve merkeze ulaştırılacak. Merkezde onaylandıktan sonra hemen dijital ortamda buraya aktarılacak” dedi.

 

3 İLÇEYE HİZMET VERECEK

 

Böylece şoför esnafının zaman kaybı ve iş kaybı yaşamayacağını dile getiren Eral “Çerkezköy’de faaliyete geçirdiğimiz Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Büromuz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’a hizmet verecek. Burada dilekçeler alınacak, kayıtlar alınacak, ticari plaka işlemleri, yol izin belgesi, model değişikliği ve devir işlemleri dilekçeleri alınacak ve merkeze dijital ortamda ulaştırılacak. Merkezde onaylanıp imzalandıktan sonra başvuru sahibine verilecek” dedi. Eral, birimde 2 personelin hizmet verdiğini söyledi.

 

İLK İŞLEM

 

Ulaşım Dairesi Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Birimi’nde yol izin belgesi için ilk işlemi Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Hakan Fıçıcı yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU