Sarıkamış'tan Çerkezköy'e şehit toprağı getirdi

Kars Valiliği tarafından düzenlenen "103. Sarıkamış Şehitlerini Anma" etkinliğine katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan Çerkezköy dönüş

GÜNDEM 15.01.2018 19:12:00 0
Sarıkamış

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar Temsilciliği’nin organizasyonunda 5-8 Ocak tarihleri arasında Kars Valiliği tarafından Sarıkamış’ta düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Belediye Başka nı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

 

“ŞEHİTLİKLERE GÖTÜRECEĞİZ”

 

Çerkezköy Şehitliği’nden aldığı toprakları Sarıkamış Şehitliği’ne götürdüğünü ifade eden Yarlıgan “Sarıkamış Şehitliğimizden aldığımız toprakları da Çerkezköy Şehitliğimize, ardından sırasıyla Çanakkale, Dumlupınar ve Kıbrıs Şehitliklerine götürmeyi planlıyoruz” dedi. Sarıkamış’a giderken yanında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın verdiği Türk Bayraklarını da götürdüğünü ve ziyaret ettiği kurumlarla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciklerine hediye ettiğini söyleyen Yarlıgan, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Akay’a teşekkür etti.

 

“ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akay, “Bizler bugünlerimizi vatan uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve siz değerli gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle gerek şehit ailelerimiz için, gerekse gazilerimiz için ne yapsak azdır. Memleketimizin dört bir yanındaki şehitliklerimizi, toprakları vasıtası ile birbirleriyle buluşturarak çok anlamlı bir iş yapıyorsunuz” dedi.

 

ŞEHİT TOPRAĞI HEDİYE ETTİ

 

Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan Kars’ın Sarıkamış ilçesinden getirdiği şehit toprağı ile ay yıldızlı atkı, bere ve eldiven takımını Başkan Vahap Akay’a hediye etti. Yarlıgan, gazilerle birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Kemal Gümüş’ü de ziyaret ederek Sarıkamış’tan getirdiği şehit toprağı ile ay yıldızlı atkı, bere ve eldiven takımı hediye etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU