Yozgatlılar'dan Arabaşı şöleni

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Arabaşı Şöleni'nin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. İhtiyaÃ

GÜNDEM 15.01.2018 19:09:00 0
Yozgatlılar

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Arabaşı Şöleni’nin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

 

“80 ÇOCUĞU GİYDİRDİK”

 

19.00-23.00 saatleri arasında Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Osman Karadavut “2016 yılında kurucu başkanlığını yaptığım ve halen başkanlığını yürüttüğüm derneğimiz i iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz” dedi. Dernek olarak bölgede bir ilki başlatarak uyuşturucuya hayır kampanyası düzenlediklerini ve ardından da bir spor etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Karadavut “80 ihtiyaç sahibi çocuğumuzu tepeden tırnağa giydirdik” dedi.

 

“BİR HAFTA İÇİNDE TAŞINACAĞIZ”

 

Dernek binalarının kiralık olduğunu söyleyen Karadavut “Yer tahsisi için Belediye Başkanımız Vahap Akay’la görüştük. Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a talimat vererek Amfi Tiyatro’da Malatyalılar Derneği’nin yanındaki boş yerin tahsis edilmesi için talimat verdi” dedi. Tadilat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karadavut “En geç bir hafta içinde yeni yerimize taşınacağız” dedi. Yozgatlılardan derneğe sahip çıkmalarını isteyen Karadavut, “Çerkezköy’de ikamet eden Yozgatlılar olarak şu an 3 bin 250 nüfusumuz var. Çerkezköy’ün daha iyi yerlere gelmesi için en iyi şekilde katkı sağlamaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

BULUŞMA NOKTASI

 

Şölende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da hemşeri derneklerini önemsediklerini ifade etti. Çerkezköy’ün, ülkemizin dört bir yanından işi, aşı için gelenlerin buluşma noktası olduğunu kaydeden Akay “Çerkezköy, 81 ilimiz insanlarının bir olduğu akraba olduğu yerdir. Çerkezköy’ün birliğine sahip olmak ülkemizin birliği sahip olmaktır” dedi. Çerkezköy’de herkesin birlik beraberlik içinde yaşadığını kaydeden Akay, “Çerkezköy ülkemizin örnek bir kentidir. Yozgatlılar da burada kültürlerini en iyi şekilde yaşıyor ve Çerkezköy kültür zenginliğini yaşıyor” dedi.

 

AÇIK ARTIRMAYLA SATILDI

 

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi çocukların giydirilmesi için başlatılan kampanyaya destek verenlere yönetim tarafından plaket takdim edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da Dernek Başkanı Osman Karadavut tarafından Yozgat Saat Kulesi’nin yer aldığı kabartma bir tablo hediye edildi. Gecede Yozgat Saat Kulesi’nin yer aldığı bir tablo da açık artırmaya çıkarıldı. Açık artırma sonunda Yozgatlı işadamı Ömer Doğan 4 bin TL vererek tablonun sahibi oldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU