Dilek'ten acı haber

Edirne'de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ziyareti sırasında kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve kendisine verilen parayı, 'Dilenci değilim" diyerek geri

GÜNDEM 15.01.2018 09:24:00 0
Dilek

Saray’da yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören Dilek Özçelik, 2013 yılı Nisan ayında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trakya gezisi için geldiği Edirne’de kanser ilaçlarının temini için yardım istemiş, Bakan Bayraktar’ın cebine koyduğu parayı "Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" diyerek parayı geri iade etmişti.

 

HAYATINI KAYBETTİ

 

Bu sözleri ile Türkiye’nin gündemine oturan Dilek Özçelik’in bulamadığı ilaçlar temin edilmiş, hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı. Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllardır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, Saray’da ailesi ile birlikte yaşadığı evinde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özçelik, Saray Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye camiinde kılınan ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU