İtfaiyeye 4 yeni araç

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Çorlu İtfaiyesi'ne 4 yeni araç ilave etti. Yeni araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.

GÜNDEM 14.01.2018 17:27:00 0
İtfaiyeye 4 yeni araç

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Çorlu'da yangına ulaşma sürelerinin kent içinde 6 dakika 46 saniye olduğunu ve Türkiye ortalamasına göre iyi bir süre yakaladıklarını ifade etti. Çorlu'ya kazandırılan çok amaçlı 2 itfaiye aracının 5 ton su kapasitesine ve 400 litre köpük kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Dodurka, iki adet aracın ise 4x4 araçlar olduğunu ve büyük araçların giremediği yollara ve engebeli arazilere bu araçlarla gidildiğini söyledi.

 

“HER ZAMAN HAZIR OLMALIYIZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da “Yeni itfaiye araçlarımızın bütün Çorlululara hayırlı olmasını diliyorum. Afetler insanların hiç beklemediği anlarda gelebilir. O açıdan bizim her daim hazır durumda olmamız gerekir. Ama inşallah bu araçları kullanmamıza gerek kalmaz. Teçhizatımızın yeterli olması gerekir. Allah inşallah kaza, bela vermesin” ifadelerini kullandı. Çorlu İtfaiyesi'ne kazandırılan araçların kente güven vereceğini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “İtfaiyecilik aşırı ciddiyet gerektiren bir meslek. Her an bir felaket olacakmış gibi teyakkuzda olmak gerekiyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ