Terfi merkezi inşaatı tamamlandı

TESKİ'nin Çerkezköy ve Ergene'deki yatırımlarını inceleyen TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çerkezköy İlçe Merkezi ve Kızılpınar Mahallesinin atıksuyunu dev çaplı kolek

GÜNDEM 12.01.2018 17:32:00 0
Terfi merkezi inşaatı tamamlandı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, TESKİ’nin Çerkezköy ve Ergene’deki çalışma ve yatırımlarını inceledi.

 

İÇME SUYU TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

 

Ergene Velimeşe Mahallesi’nde içme suyu tesislerini ziyaret eden Başa, Ergene’nin büyük mahallelerinden olan Velimeşe’ye su temin eden içme suyu kuyusu ve depo tesislerinin standartlara uygun bir şekilde işletildiği, sağlıklı ve kaliteli içme suyunun Velimeşe halkı ile buluşturulduğunun bilgisini aldı.

 

ARITILARAK DOĞAYA DEŞARJ EDİLECEK

 

Yapımında sona gelinen Çerkezköy Atıksu Terfi Merkezindeki (TM 1) çalışmaları da inceleyen Başa, Çerkezköy İlçe Merkezi ve Kızılpınar Mahallesinin atıksuyunu dev çaplı kolektör hatları sayesinde Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan terfi merkezinin inşaatının tamamen bittiği bilgisini aldı. Merkezin, elektrik aboneliği yapılarak ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla birlikte faaliyete geçeceği belirtildi. Başa “Böylece Çerkezköy’ün atıksuyu doğrudan derelere deşarj edilmeyerek, yapımı tamamlanan ve işletmede olan Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde standartlara uygun bir şekilde arıtılarak doğaya deşarj edilmiş olacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU