İsim ve soy isim değişikliği için 10 kişi başvurdu

İsim ve soy isim değişikliğini içerir kanundan faydalanmak üzere Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne 10 adet başvuru yapıldı.

GÜNDEM 12.01.2018 17:30:00 0
İsim ve soy isim değişikliği için 10 kişi başvurdu

Kasım 2017’de yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile yeni kimlik alanlara isterlerse mahkemeye gitmek zorunda kalmadan nüfus müdürlüğüne başvurarak isim ve soy isim değişikliği yapma hakkı getirilmişti.

 

9 TANESİ KABUL EDİLDİ

 

İsim ve soy isim değişikliğini içerir kanundan faydalanmak üzere Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne 10 adet başvuru yapıldı. 10 başvuruyu inceleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer başkanlığındaki idare kurulu 9 başvuruyu kabul ederken, 1 başvuru ise reddedildi.

 

BİR DEFAYA MAHSUS BAŞVURU YAPILABİLİYOR

 

3 Kasım’da yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanunla 5490 sayılı kanuna eklenen geçici maddede “Kişinin iki yıl içerisinde yerleşim yerini bulunduğu nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması kaydıyla 21/06/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3’üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan  ad ve soyadları mahkeme kararı aranmaksınız il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir. İl ve ilçe idare kurullarının vereceği karar kesindir. Soyadı değiştirilen erkek ise kendisi ile birlikte varsa karısının ve müracaat tarihinde ergin olmayan çocuklarının da soyadları düzeltilir. Soyadı değiştirilen kadın ise kendisi ile birlikte ergin olmayan evlilik dışı çocukları varsa onların da soyadları düzeltilir” deniliyor.

 

SÜLEYMANPAŞA’DA DA BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLDİ

 

 Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu da vatandaşlardan gelen isim ve soyad düzeltme taleplerini değerlendirmek üzere ilk toplantısını yaptı. İlk toplantıda vatandaşlardan gelen 8 başvuru ele alındı. Kaymakamı Arslan Yurt başkanlığında yapılan toplantıya Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Demir, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytekin Uluhan, İlçe Tarım Müdürü Ufuk İşcan, İlçe Malmüdürü Necati Aksu, İlçe Nüfus Müdürü Veysel Aydoğdu ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Demirci katıldı.

 

UYGUN GÖRÜLDÜ

 

Süleymanpaşa Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu konu ile ilgili ilk toplantısında 8 başvuruyu ele alarak vatandaşların taleplerini kabul ederek nüfus kayıtlarının düzeltilmesine karar verdi. Kararda “Selahatin” olan isim “Selahattin”, “Enez” olan isim “Enes”, “Ahmed” olan isim “Ahmet”, “Semaha” olan isim “Sema”, “Kahan” olan isim “Kaan”, “Sakao” olan soyad “Saka” olarak değiştirilmesi talepleri uygun görüldü. Yetkililer “Vatandaşlarımızın benzer talepleri İdare Kurulumuzca haftalık yapılacak toplantılarda değerlendirilmeye devam edecek” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU