'Bir Fikrim Var' yarışması yapılacak

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ''Bir Fikrim Var'' proje yarışması düzenlenecek.

GÜNDEM 12.01.2018 17:12:00 0

Yarışmanın Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Muratlı Kaymakamı Dr.İsmail Altan Demirayak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe milli eğitim müdürleri, OSB müdürleri ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin müdürleri katıldı.

 

“MOTİVASYONU ARTIRACAK”

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin toplantıda yaptığı konuşmada “Bir Fikrim Var proje yarışmasına katılan öğrenciler hem proje geliştirme konusunda bilgi ve tecrübelerini artıracaklar hem de mezun olduklarında edindikleri tecrübe ile daha kolay iş bulabilecekler.Yarışma sonunda hazırlanan projeler değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren projeler ödüllendirilecek. Bu ödüller de gençlerimizin motivasyonunu artıracak” dedi.

 

ÖDÜL VERİLECEK

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “Okul müdürlerimiz ile sanayi temsilcilerimiz birlikte hareket ederek öğrencilerimizi bu projelere yönlendirip onların fikirlerinin gelişmesini sağlayacaklar. Bu sayede öğrenciler öğrendiklerini sektörle nasıl buluşturabileceğini deneyimlemiş olacaklar” dedi. Yetkililer “Yarışma ile Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okullarda mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarındaki öğrenci/kursiyerlerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesi amaçlanıyor. Yarışmada ilk beşe giren proje sahiplerine proje geliştirme desteği olarak para ödülü, akıllı telefon ve başarı belgesi verilecek” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN