Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi TESKİ'ye devredilecek

Saray, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinin atıksu arıtma tesisleri Devlet Su İşleri'nden (DSİ) Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (TESKİ) devredildi. 2018 yılı içinde Çerkezköy ve Çorlu AtÄ

GÜNDEM 11.01.2018 16:53:00 0
Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi TESKİ

Saray, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinin atıksu arıtma tesisleri Devlet Su İşleri’nden (DSİ) Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (TESKİ) devredildi.

 

DEVİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Devir protokolünü Devlet Su İşleri adına DSİ Atıksu Dairesi Başkanlığı Tatbikat Şube Müdürü Emre Yağız, TESKİ Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Dr.Şafak Başa imzalarken, imza törenine DSİ Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş, TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı İmdat Demir de katıldı.

 

“DİĞER KURUMLARDA HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ BİR ŞEY”

 

TESKİ’nin teslim aldığı bu 3 arıtma tesisi ile birlikte, DSİ’den teslim alınan ve işletilen tesis sayısının 4’e yükseldiğini belirten yetkililer “Daha önce Malkara atıksu arıtma tesisi teslim alınarak işletmesi TESKİ’ye geçmişti. 2018 yılı içinde Çerkezköy ve Çorlu Atıksu Arıtma Tesislerinin de TESKİ’ye devredileceği ifade edildi. DSİ yetkilisi Emre Yağız; “DSİ ve TESKİiyi bir ortak işletme süreci geçirdi. TESKİ yetkilileri ve personeli ortak işletme sürecinin her aşamasından DSİ yetkililerine nezaret etti ve yardımcı oldu. Yapılan bu işbirliği ile ortak işletme sürecinde, TESKİ tarafından görevlendirilen personel de tesisin işleyişini öğrenmiş oldu. Bu durum diğer kurumlarda hiç görmediğimiz bir şeydi” dedi.

 

“SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa da Saray Atıksu Arıtma Tesisinin günlük kapasitesinin 7.166 metreküp olduğunu, 50.000 nüfusa hizmet verecek kapasitede olduğunu dile getirerek “Muratlı Atıksu Arıtma Tesisi günde 5.236 metreküp arıtma kapasiteli olup, 27.000 nüfusa hizmet verecek kapasitededir. Hayrabolu Atıksu Arıtma Tesisi ise günlük 5.339 metreküp arıtma kapasiteli olup, 27.000 nüfusa hizmet verecek kapasitedir. Devir alınan tüm atıksu arıtma tesislerimiz uzun yıllar ihtiyaç giderecek şekilde projelendirildi. Böylece üç ilçemizin daha atıksu arıtma tesisi sorunu çözülmüş oldu” dedi.

 

200 BİN METREKÜPE YAKLAŞTI

 

2018 yılı içinde devir alınacak olan Çerkezköy ve Çorlu Atıksu Arıtma Tesisleri ile birlikte Ergene Havzasının evsel atıksu problemini çözmüş olacaklarını söyleyen Başa “İleri biyolojik olarak, standartlara uygun bir şekilde arıtılan evsel atıksular, yine standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecek. TESKİ’nin yaptığı tesislerle birlikte il genelinde arıtma kapasitemiz günde 200.000 metreküpe yaklaştı” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ