Tekno yatırım destek programını anlattı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen eğitim programında KOSGEB Uzman Yardımcısı Şule Alkış, Tekno Yatırım Destek Programlarını anlattı.

GÜNDEM 11.01.2018 12:43:00 0
Tekno yatırım destek programını anlattı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında önceki gün KOSGEB Uzman Yardımcısı Şule Alkış tarafından Tekno Yatırım Destek Programı eğitimi verildi.

 

NASIL BAŞVURU YAPILACAĞINI ANLATTI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda KOBİ’lere yönelik düzenlenen ve yaklaşık 20 kişinin katıldığı eğitim saat 14:00’da başladı. Tekno yatırım programının KOBİ’lerin destek alması açısından önemli olduğunu ifade eden Alkış, programa nasıl başvuru yapılacağını anlattı.

 

YENİ YERLER İÇİN DESTEK ALINIYOR

 

Tekno Yatırım Destek Programı kapsamında destek süreci, makine teçhizat ve yazılım giderleri desteği, eğitim danışmalık desteği, kira desteği, personel gideri, enerji giderleri, makine teçhizat ve kalıp gideri, makine teçhizat ve kalıba ait taşıma, montaj ve sigorta gideri, üretim hattı tasarım giderleri, kira desteği konularında bilgi veren Alkış “Kira desteği konusunda mevcut yerler için destek alınamıyor, yeni yerler için destek alınıyor” dedi.

 

BRÜT ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN YATIRILMASI GEREKİYOR

 

Doğalgaz ve elektrik giderleri için önce ön derleme ve mali rapor alındığını kaydeden Alkış, sonrasında da alınan bu raporların doğruluğunun KOSGEB ve Maliye’den oluşan ekiplerce incelemesinin yapıldığını ve raporların incelendiğini belirtti. Destek verilmesi uygun ise destek verildiğini kaydeden Alkış “Doğalgaz ve elektrik desteği işyerinin kullandığı yada kullanacağı  enerji durumuna göre belirleniyor. Personel gideri için brüt asgari ücret üzerinden yatırılması gerekiyor” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN