K yetki belgelerine indirim

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karayollarındaki ticari araçlar için verilen,

GÜNDEM 11.01.2018 12:33:00 0
K yetki belgelerine indirim

Yeni yönetmeliğin, Resmî Gazete yayımlandığını ve yeni ücret tarifesinin 8 Ocaktan itibaren geçerli olmaya başladığını belirten Başkan Cengiz Günay, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde, karayollarında ticari araçların kontrollerini sağlamak amacı ile verilen K türü yetki belgelerinde çeşitli düzenlemeler meydana gelmiştir. K1 belgesi 24 Bin 307 TL iken 10 Bin TL’ye, K2 belgesi 12 Bin 152 TL iken 10 Bin TL’ye, K3 belgesi ise 12 bin 152 TL iken 5 Bin TL’ye indirildi” dedi.

 

35 TONA İNDİRİLDİ

 

K2* ve K1* belgelerinde ise mevcut ücretin yüzde 75 muafiyetinin uygulanacağını kaydeden Günay “Bunların yanı sıra fiyat tarifelerinde taşıt eklemelerin ücreti ise 112 TL’den 300 TL’ye çıkarıldı. Özellikle K1 belgelerinde vatandaşlarımızın ve firmalarımızın karşısına çıkan tonaj uygulamasında ise gerçek kişilerde tonaj 25 tona indirilmiş tüzel kişiliklerde 50 ton kapasite şartı getirilmiştir. K3 belgelerinde ki tonaj uygulaması ise 45 tondan 35 tona indirildi. Yeni yönetmelikle birlikte K1* yetki belgesi sahipleri sadece il içi nakliye faaliyeti yapabiliyorken şuan ülke genelinde, şehirlerarası nakliye faaliyetini gerçekleştirebilecekler” dedi.

 

60 LİRAYA İNDİRİLDİ

 

Muayene süresinin geçirilmesi nedeniyle (muayene bitim tarihinden itibaren 30 gün) K yetki belgelerinden düşen araçların, yeniden ilave edilmesi ve yetki belgesinin yenilenmesi sırasında alınan taşıt kartı ücretlerinin de 112 TL’den 60 TL’ye düşürüldüğünü dile getiren Günay “Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, TOBB’un Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde 2006 yılından itibaren odamız K türü yetki belgelerini düzenlemeye yetkili odadır. Bu kapsamda Tekirdağ il sınırları içerisinde bulunan gerçek kişi ve tüzel kişilik başvuruları odamız tarafından itina ile yapılmaya devam edilmektedir. 8 Ocak tarihinde yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin ticari taşımacılık faaliyetinde bulunan gerçek kişi ve tüzel kişi sahiplerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU