Adım adım geçiş süreci

Kamu Taşeron İşçilerinin Sürekli İşçi Kadrolarına Geçiş Süreci ile ilgili düzenlenen toplantıda sunum yapan İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü Personeli Mustafa Aktaş, merkezi idarelerdeki v

GÜNDEM 9.01.2018 16:13:00 0
Adım adım geçiş süreci

Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğinde Çerkezköy’de Kamu Taşeron İşçilerinin Sürekli İşçi Kadrolarına Geçiş Süreci ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 

Saat 14:00’da İŞKUR Çerkezköy Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çerkezköy Devlet Hastanesi, Kapaklı Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

TALEPLER ÇALIŞTIKLARI KURUMA YAPILACAK

 

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Kütük, taşeron işçilerin kadroya geçmeleri için en önemli sürecin 2 Ocak itibari ile başladığını ifade etti. Bu süreçte başvuruların taşeron işçilerin çalıştığı kurumlara yapılacağını söyleyen İlhan Kütük “Taşeron işçiler 10 günlük süreçte başvurularını yaparak kadro taleplerini ilgili kurumlara iletecek” dedi.

 

SINAV SONUCUNA İTİRAZ HAKKI OLACAK

 

1 Ocak tarihli resmi gazetede yayımlanan tebliğ ile başvuru şekillerinin detaylı anlatıldığını ve örnek başvuru formu ile dilekçelerin yayımlandığını belirten Kütük “Taşeron işçiler 10 gün içinde başvuracak ve 2 Nisan’da tüm işlemler tamamlanmış olacak. Bu arada yapılacak yazılı sınavda 100 üzerinden 50 alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonucuna itiraz hakkı olacak” dedi.

 

ADIM ADIM BAŞVURU SÜRECİ

 

Sınavların 3 Mart’ta başlayacağını ve 22 Mart’ta sona ereceğini söyleyen Kütük, adım adım başvuru süreci anlattı. Hem merkezi yönetim hem de belediye ve özel idareleri gibi mahalli idarelerde alt işveren işçilerinin istihdam edilmek üzere başvurularının 2 Ocak’ta başladığını ve 11 Ocak’ta sona ereceğini belirten Kütük “Son başvuru tarihinden sonra hiçbir şekilde başvurular dikkate alınmayacak. Geçiş süreci 2 Ocak’tan itibaren 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Alt işveren işçileri çalıştıkları alt işveren şirketlere değil, istihdam edilecekleri kurumlara başvuracaklar. İşçilerin 4 Aralık 2017 tarihinde düzenleme kapsamında personel çalıştırılmasına dayalı bir ihalede çalışıp çalışmadığı ilgili kurumlar nezdinde kontrol edilerek, çalıştıkları idarelerce sınav süreci başlatılacak. Alt işveren işçilerinin, çalıştıkları alt işveren şirketlerine herhangi bir evrak ya da feragat belgesi vermesi gerekmiyor” dedi.

 

HAK KAYBINA SEBEP OLMAYACAK

 

90 günlük sürecin sonunda, işçilerin kadroya geçişi sırasında, kendilerinden kadroya geçişe ilişkin açtıkları dava veya icra takibi varsa, bu dava veya takiplerden feragat ettiklerine ilişkin belge ve sulh sözleşmesinin çalıştıkları idarelerce talep edileceğini söyleyen Kütük “İşçilerimiz, kamuda istihdam edildikleri için, kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idare ile sulh sözleşmesi yapacaklar. Bu sözleşme işçilerimiz açısından herhangi bir hak kaybına sebep olmayacak” bilgisini verdi.

 

“HAKLARINDAN VAZGEÇMESİ ANLAMINA GELMİYOR”

 

Sulh sözleşmelerinin idare ile yapılacağını, bu durumun, alt işveren şirketlerine karşı işçinin haklarından vazgeçmesi anlamına gelmediğini söyleyen Kütük “Alt işveren şirketleri sulhe taraf olmayıp, bundan yararlanamazlar. Alt işveren işçileri, bu kapsamda çalıştıkları hizmet süreleri, İş Kanunu hükümleri çerçevesinde idareler tarafından ileride ödenecek kıdem tazminatına esas toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında dikkate alınacak” dedi.

 

“ÇALIŞTIKLARI İDARELER EMRİNDE GÖREV YAPACAKLAR”

 

Sürekli işçi kadrosuna geçirilecek işçilerin ücreti ve diğer mali ve sosyal haklarının, mevcut bireysel iş sözleşmesinde belirtildiği şekilde korunacağını söyleyen Kütük “Sürekli işçi kadrosuna geçirilen personeller, personele dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştıkları idareler emrinde görev yapacaklar” dedi.

 

ŞİRKETİ OLMAYAN BELEDİYELER ŞİRKET KURACAK

 

Açıklamanın ardından İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü Personeli Mustafa Aktaş, merkezi idarelerdeki ve yerel yönetimlerdeki taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecini anlattı. Yerel idarelerde şirketi olmayan belediyelerin şirket kuracağını belirten Aktaş “Mevcut taşeron işçiler, belediyelerin şirketlerinde istihdam edilecek” dedi. Sunumun ardından İŞKUR ve SGK yetkilileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerin sorularını yanıtladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU