"Kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz"

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adayı' ve 'seçim ittifakı' tartışmaları ile ilgili konuştu. 

SİYASET 8.01.2018 11:17:00 0

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Saadet Partisi olarak kazanabilecekleri en güçlü adayı destekleyeceklerini belirten Pehlivan “Geçmişte seçim ittifakı yaptık. Koalisyon hükümetleri de kurduk. Biz uzlaşmacı bir partiyiz aslında” dedi.

 

“TBMM TEK KİŞİYİ DEĞİL, 80 MİLYONU TEMSİL ETMELİ”

 

Yapılan istişareler ve toplantılar neticesinde Saadet Partisi’nin yeni dönemdeki tekliflerini ‘Adil Sistem Adil Seçim’ adlı bir kitapçık haline getirdiklerini söyleyen Pehlivan, “Engelli seçim sistemi yüzde 10’luk baraj sistemine son verilmesi gerekiyor. Biz prensip olarak başkanlığa karşı olmadığımızı ifade etmiştik. Ama bugünkü Başkanlık sistemi ‘tek güç bende’ mantığıyla çıkarıldı. Parlamento hemen hemen saf dışı bırakıldı. TBMM tek bir kişiyi değil, 80 milyonu temsil etmeli. Saadet Partisi olarak güçlü bir TBMM’den yanayız. Seçim barajı tamamen kaldırılmalı. Meclis milletin aynası olmalıdır. Bütün yasal düzenlemeler gücün değil, iktidarın değil, hukukun üstün tutulması mantığıyla yürütülmeli” dedi.

 

“KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ”

 

OHAL’in sınırlarının açık ve net bir şekilde kanunda ifade edilmesine rağmen hükümetin yetkiyi her yerde kullandığını belirten Pehlivan “OHAL dönemi oldubitti diktatörlük dönemi değildir” dedi. Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday ve Abdullah Gül iddialarına da cevap veren Pehlivan “Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz.  Ben şimdiye kadar kendi inisiyatifimle hiç aday olmadım. Ne milletvekilliği ne de belediye başkanlığında şimdi de düşünmüyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ