Ar-Ge Merkezi sayısında yüzde 267'lik artış

Ülkemizde 2017 yılı sonu itibariyle 768 olan Ar-Ge Merkezlerinden 34 tanesinin Tekirdağ'da, bunların da 15 tanesinin ÇOSB'de bulunduğunu belirten ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, "Ã?

GÜNDEM 7.01.2018 11:36:00 0
Ar-Ge Merkezi sayısında yüzde 267

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “ÇOSB’deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısının artışından gurur duyuyoruz” dedi.

 

YÜZDE 267’LİK ARTIŞ

 

Ülkemizde 2017 yılı sonu itibariyle 768 olan Ar-Ge Merkezlerinden 34 tanesinin Tekirdağ’da, bunların da 15 tanesinin de ÇOSB’de bulunduğunu söyleyen Sözdinler “Ayrıca Tekirdağ’da 2 adet de Tasarım Merkezi bulunuyoruz. 2016 sonunda Tekirdağ’da sadece 9 olan Ar-Ge Merkezi sayısı 1 yıllık dönemde 34’e ulaştı. Bu anlamda Tekirdağ’da Ar-Ge Merkezi sayısında yüzde 267’lik bir artış gözlendi. Yüzde 267’lik bu büyüme, ülkemiz açısından çok ciddi. Kanaatimce bu artış oranı haklı olarak Türkiye’de en yüksek artış oranıdır” dedi.

 

“DAHA DA ARTACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

 

2018 yılında bu sayının daha artacağını öngördüklerini söyleyen Sözdinler “Ülkemizin daha yüksek bir gelir seviyesine erişmesinde Ar- Ge’ye bağlı katma değer artışını çok önemsiyoruz. ÇOSB’de kurulu bulunan bu Ar-Ge Merkezlerinde 700’ü aşkın Ar-Ge çalışanın olmasını da ayrıca çok anlamlı buluyoruz. 2018 yılı içerisinde gerek Tekirdağ ve gerekse Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde Ar-Ge Merkezi ve Tasarım Merkezi sayısının artacağına inanıyoruz” dedi.

 

"EN FAZLA AR-GE MERKEZİNE SAHİP OSB’LERDEN BİRİ"

 

Örnek ve öncü bir OSB olma yolunda ilerleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin, ülkemizde OSB’ler içinde en fazla Ar-Ge Merkezi olan Organize Sanayi Bölgelerinden biri olduğunu söyleyen Sözdinler “Bölgemizde Ar-Ge Merkezi olan BSH, Hema, Pharmactive, Arçelik, Yünsa, Deva, Setaş, Koçak, Vem İlaç, Polimer Kauçuk, Hunca, Jotun Boya, Technocast, Mes Elektromekanik, Farel Plastik firmalarını, ayrıca Tasarım Merkezi bulunan YKK ve ATT firmalarını tebrik ediyoruz. Yakın zaman içinde Ar-Ge Merkezi kurma yönünde başvuru hazırlıklarını sürdüren, ÇOSB firmalarının da olduğunu biliyoruz” dedi.

 

"TÜRKİYE’DE ÇOK CİDDİ ATILIMLAR YAPILDI"

 

Ar-Ge Merkezlerinin, bölgede yaygınlaşmasını desteklediklerini söyleyen Sözdinler “Katkılarını esirgemeyen başta Valimiz Mehmet Ceylan’a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Fahrettin Akçal’a ve tüm firmalarımızın yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Kabul etmemiz gerekir ki, 2017 yılında bilişim sektöründe Ar-Ge ve inovasyon alanında Türkiye’de çok ciddi atılımlar yapıldı. Bu da bilişimle doğrudan ilgili tüm sektörleri etkiliyor. Ar-Ge ve teşvik mekanizmalarının geliştirilmesinin kalkınmayı olumlu etkileyeceği muhakkak. Bu anlamda başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye ve Bakanlığımız yetkililerine de oluşturulan katma değer açısından teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“FİRMALAR ÇOK SICAK YAKLAŞIYOR”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak dijital sanayi dönüşümü (Endüstri 4.0) alanına bölgedeki firmaların çok sıcak yaklaştığını, kendilerinin de ÇOSB yönetimi olarak bu konuyu desteklediklerini, ülkemizin ekonomik kalkınması yönünde dönüşüm çalışmalarını çok önemsediklerini kaydeden Sözdinler “ÇOSB yönetimi olarak, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizdeki öğrencilerimizi bu perspektifle dijital dönüşüm mantığına uygun olarak yetiştirmeye özel gayret gösteriyoruz. Ülkemiz açısından reel üretimin gerçekleştiği Organize Sanayi Bölgelerinin dijital dönüşüme geçişi açısından planlı bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunave gerekli adımların hızla atılması gerektiğine inanıyoruz. 2018 yılının bölgemiz ve ülkemiz açısından, Ar-Ge ve inovasyonalanın da verimli çalışmalara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN