3. Mahalle Evi Bağlık'ta açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yapılan mahalle evleri Veliköy ve Kızılpınar'ın ardından Bağlık Mahallesi'nde de açıldı. Mahalle evleri projesine Fatih M

GÜNDEM 7.01.2018 11:21:00 0
3. Mahalle Evi Bağlık

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Bağlık Mahalle ve Taziye Evi cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

 

TÖRENLE AÇILDI

 

Saat 15:00’da düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak, Tekirdağ ilçe belediye başkanlarının eşleri, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile Veliköy, Kızılpınar ve Bağlık Mahalle Evleri kursiyerleri katıldı.

 

2017’DE BİN 850 KURSİYERE ULAŞILDI

 

Program Veliköy Mahalle Evi Kurs Eğitmeni Gülten Altay’ın sunumu ile başladı. Altay, 2014 yılında 200, 2015 yılında 800, 2016 yılında da bin 800 kursiyerin eğitimlerden faydalandığını, 2017 yılında ise kursiyer sayımız bin 850’ye ulaştığını belirtti. Mahalle Evi projesine Veliköy Mahallesi’nde başladıklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Veliköy Çerkezköy’ün en uç mahallesidir. Veliköy eski Belediye Binamızda Mahalle Evimizi oluşturduk. Büyüyen Çerkezköy’ün kadınlarını bir araya getirmek istiyorduk. Komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, birbirimizi tanımamamız gerektiğine inanıyorduk” dedi.

 

"ÜRETİMİN BİR PARÇASI HALİNE GELSİNLER İSTEDİK"

 

Çerkezköy’e her gün gelen yaklaşık 35 kişi birbiri ile tanışsın diye bu adımı attıklarını söyleyen Akay “Veliköy Mahalle Evi’nde yaklaşık 20 kursiyerle başlayan süreç her geçen gün artarak devam etti. Kursiyer sayısı her geçen gün attı ve Veliköy Mahallemiz bu işin lokomotifi oldu” dedi. İkinci mahalle evini Kızılpınar Mahallesi’nde açtıklarını söyleyen Akay “Temel çıkış noktamız kentimizde kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturabilmekti. Bütün kadınlarımız kendi el emeklerinin farkına varsın istedik. Onların evlerinden çıkıp kendilerine sosyal bir alan oluşturmalarını istedik.  Bu sosyal alanda üretimin de bir parçası haline gelsinler istedik. 2017 yılında yaklaşık 2 bin kursiyer sayısına ulaşıldı” dedi.

 

"DAHA FAZLA KADINA ULAŞACAĞIZ"

 

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların kullanımına kazandırdıklarını söyleyen Akay Veliköy ve Kızılpınar’ın ardından Bağlık’ta da Mahalle Evi’ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bağlık Mahalle Evi’nde 70 kursiyer sayısına ulaşıldığını söyleyen Akay “İnşallah daha fazla kurslarla daha fazla kadınımıza ulaşacağız. Tüm bunları yaparken Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hareket ediyoruz” dedi. Temel çıkış noktalarının kadınları bir araya getirmek; kadınları üretimin bir parçası haline getirmek; ürettiklerini satarak ailelerinin ekonomisine katkı sağlamalarına ortam hazırlamak olduğunu söyleyen Akay “Kadınlarımızın ürettiklerini satabilmeleri için Kent Konseyi Binası yanında Hanımeli Sokağı’nı faaliyete geçirdik. Şu anda Tepe Piknik Alanı’nda da yeni bir Hanımeli Sokak daha oluşturacağız” dedi.

 

ESERLERİ İNCELEDİLER

 

Mahalle evleri projesine Fatih Mahallesi’nde devam edeceklerini söyleyen Akay, Kentimizdeki kadınlarımızın hayatlarının bir parçası olmak istiyoruz” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından mahalle evinin açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrası Akay ve davetliler Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından hazırlanan eserleri inceledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ