2018'in ilk toplantısı yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi, 2018'in ilk toplantısını Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. Toplantıda taşeronlarla ilgili konuşan Akay "Başvurular 11 Ocak'a kadar devam edecek

GÜNDEM 3.01.2018 19:20:00 0
2018

Çerkezköy Belediye Meclisi, 2018’in ilk toplantısını Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. Meclis Salonu’nda saat 15:00’da başlayan toplantıya Ali Dönmez, Remzi Garip ve Funda Serfiçe katılmadı.

 

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki müzakere görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Meclisin 2018 yılında Ağustos ayında tatil yapması karara bağlanırken, bir sonraki gündem maddesinde de denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Kapalı oylama usulü ile yapılan seçim sonucu denetim komisyonuna CHP grubundan Yüksel Sevil, Rağbet Erol ve Serdar Ürkmez ile AK Parti grubundan Ayhan Çitil ve Remzi Garip seçildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

2018 yılında engellilere yardımların devam edip etmeyeceği, edecekse ücretinin ne kadar olacağı konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, ilçe sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı konusu da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİN ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediyede dolu bulunan bir adet kadroda derece değişikliği yapılması ve sözleşmeli personellerin 2018 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konusu görüşüldü. Belediyede 3 avukat, 13 mühendis, 4 mimar, 3 tekniker, 2 şehir ve bölge plancısı, 2 teknisyen, 2 ekonomist, 1 peyzaj mimarı, 1 sanat tarihçisi, 5 kameraman, 7 eğitmen, 1 hemşire, 2 laborant, 6 tabip ve 5 veteriner hekimin 2018 yılında tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılması, genel hizmetler sınıfında olan sözleşmeli personellerin ücretinin tavan fiyat, diğer sözleşmeli personellerin ücretinin tavan ve taban fiyat ortalaması şeklinde olması karara bağlandı.

 

BELEDİYENİN 410 TAŞERON ÇALIŞANI VAR

 

İlgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında taşeron işçilerle ilgili meclis üyelerinin soru yöneltmesi üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Taşeron işçilerle ilgili Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Belediyenin personel alım ihalesi ile çalıştırdığı 164 personel var. Bunun dışında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde hizmet alım ihalesi ile çalışan 81 tane çalışan var. Ayrıca Temizlik İhalesi’nde de hizmet alımı ile çalışan 165 personel var. Kanun bunların hiçbirini ayırmadı. Belediyede 410 tane taşeron işçi var. Yasa artık hizmet alımı şekliyle personel çalıştıramazsınız diyor. Belediye şirket kuracak, bu 410 kişi şirket çalışanı olarak işe başlatılacak” dedi.

 

BAZI KRİTERLER GETİRİLDİ

 

Bunların şirket bünyesine alınması noktasında da bazı kriterler getirildiğini söyleyen Akay “Başvurular başladı. 11 Ocak’a kadar başvurular kabul edilecek. Yasa SGK prim gününü doldurmuş personellerin, hükümlülerin çalıştırılamayacağını söylüyor. Başvuruların toplanmasının ardından 410 personel için güvenlik soruşturması yapılacak ve kriterlere uyup uymadıkları belirlenecek. Bu elemanlar sözlü ve yazılı sınavdan geçecek. Ondan sonra belediyenin şirketinin çalışanı olacaklar gibi bir durum var” dedi.

 

UYGULAMAYLA İLGİLİ SIKINTILAR VAR

 

Uygulamayla ilgili sıkıntıların olduğunu kaydeden Akay “Önümüzdeki süreç uygulamaların şekil alacağı bir süreç olacak. Çerkezköy Belediyesi bünyesinde sürekli işçi olarak çalışan 78 personel ile 106 memur var. Taşeron işçiler norm kadro içindeki personeller değil” dedi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Etüd Proje Müdürlüğü’ nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Bazı Meclis Üyelerinin Meclis Başkanlığına vermiş olduğu caddelerden otopark ücreti alınması ve bu ücretlerin spor kulüplerine makbuz karşılığında ödenmesi hakkındaki önerileri görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Uğur Erem, konuyla ilgili bir ay daha ek süre isterken, Vahap Akay da konunun reddini, konunun kapsamlı bir şekilde yeniden meclis gündemine getirilmesini önerdi. Akay’ın önerisi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci oturumu 5 Ocak Cuma günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU