Yıldızkent'e Dal-Çık Projesi

2017 yılını değerlendiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2018 yılında da Kapaklı'ya yenilikler katmaya devam edeceklerini ve 2018 yılında yapılan çalışmaları artıracaklarını

GÜNDEM 30.12.2017 00:54:00 0
Yıldızkent

Mandalı “Yıldızkent Kavşağımızda Kara Yolları Genel Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılında ihalesi yapılması planlanan ve yaklaşık 40 milyona mal olacak Dal-Çık projesi yapılarak kavşağımızda yaşanan trafik sorunu ortadan kalkacak” dedi.

 

Kapaklı’nın yenilenmesi, eksikliklerinin giderilmesi için tüm belediye personelleri ile birlikte var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bizim bütün çabamız, bütün gayemiz halkımızın yüzünü güldürmek, onları mutlu etmek içindir. Bu yüzden akılla, tutkuyla aynı aşk ve heyecanla çalışıyoruz. Kapaklı’da ayrım gözetmeksizin her vatandaşımıza eşit hizmet ediyoruz. Kapaklı yenileniyor, Kapaklı değişiyor. Söz verdiğimiz gibi Kapaklı'mızı artık Trakyamız'da markalaştırdık. 2017 yılında başladığımız projelerimizi tamamlayarak 2018 yılında da yeni projelerimizle, Kapaklı’mızı marka şehir yapma yolunda devam edeceğiz” dedi.

 

“MODERN BİR ÜST GEÇİT KAZANDIRILACAK”

 

2018 yılında Kapaklı’da artık inşaat çalışmaları biten ve alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda kapsamlı bir sıcak asfalt çalışması yapacaklarını ve yolları tekrar yenileyeceklerini söyleyen Mandalı “Vahit İnce üst geçidimizin yerine,  engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği üst geçidimizin ihalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2018 yılında yapılacak ve kentimize modern bir üst geçit kazandıracağız . TESKİ yaklaşık 45 Milyon liralık bir yatırım ile kentimizde kanalizasyon, yağmur suyu  ve yeni su depoları yaparak alt yapıyı yenileyecek ve bazı mahallelerimizde  yaşanan su  ve kanalizasyon ilgili sorunlar ortadan kalkacak.  Böylelikle Kentimizin gelecek yıllara daha güvenle bakmasını sağlayacağız” dedi.

 

MALİYETİ 40 MİLYON LİRA

 

Pınar Bulvarı’nda TESKİ'nin alt yapı çalışmalarını tamamlaması ile caddeyi prestij caddesi haline getirerek daha modern ve kente yakışır bir görünüme kavuşturacaklarını kaydeden Mandalı “Başından beri takipçisi olduğum Yıldızkent Kavşağımızda Kara Yolları Genel Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılında ihalesi yapılması planlanan ve yaklaşık 40 milyona mal olacak Dal-Çık projesi yapılarak kavşağımızda yaşanan trafik sorunu ortadan kalkacak ve vatandaşlarımızın daha güvenliği bir şekilde kavşağımızı kullanacak” dedi.

 

2018’DE İHALESİ YAPILACAK

 

Pınarça Mahallesi’nde 227 ada 1 nolu parsele içerisinde otopark, bebek bakım odası, mescitler, gelin odası, muhtarlık, toplantı odası, soyunma odaları ve duşlar, 175 kişilik çok amaçlı salon ve tribünün yer alacağı çok kullanım amaçlı tesisin 2018 yılında ihalesinin yapılacağını kaydeden Mandalı “2018 yılı sonuna kadar tamamlayarak çok amaçlı salonumuzu Pınarça halkımızın hizmetine sunacağız. Toplam inşaat alanı 6840 metrekare olan Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi ve Faruk Ilgaz Caddesinin arasında kalan 2072 ada 1 nolu parselde yapımına başladığımız semt pazarımızın yapım çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı sonuna kadar semt pazarımızı da tamamlayarak kentimize modern bir pazar alanı kazandırarak halkımızın hizmetine sunacağız.

 

BELEDİYENİN ENERJİSİ RÜZGAR GÜLÜNDEN KARŞILANACAK

 

Karlı Mahallesi’nde 1000 kw gücünde enerji üretecek olan rüzgar gülü enerjisi santralinin de ihalesini yaptıklarını ve yapım çalışmalarının başladığını söyleyen Mandalı “Projemiz ile belediyemizin elektrik giderlerini karşılayacağız ve fazla ürettiğimiz enerjiyi de satarak belediyemize gelir elde edeceğiz” dedi.

 

2018 KAPAKLI’NIN YILI OLACAK

 

Cumhuriyet Mahallesi  Hoca Ahmed  Yesevi Caddesi üzerinde bulunan  22 bin 321 metrekare alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Kent Park yapılacağını kaydeden Mandalı “Belediye hizmet binamızın hemen yanındaki  888 ada 1 nolu  1295 metrekare alana da katlı bir otopark yapacağız. Üzerinde iş yerlerinin de yer alacağı projemizi tamamladık ve 2018 yılında ihalesini yaparak yapım sürecini başlatacağız. 2018 yılında yine Sosyal ve Kültürel etkinlerimizi daha arttırarak halkımız ile daha sık birlikte olmaya devam edeceğiz. 2018 Kapaklı’nın yılı olacak. Kapaklı sanayisiyle , tarımı ve işçisiyle  Trakya'nın kalbidir ve sonsuza kadar böyle kalacaktır. Bizim esin kaynağımız ve yol göstericimizde Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür ona yaraşır bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU