'Tepkilere göre değil, taleplere göre hareket ediyoruz'

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2017 yılının son günlerinde mahalle muhtarlarını kahvaltıda ağırladı. Muhtarların talep ve beklentilerini dinleyen Akay, muhtarların yeni yılını da kutladı

GÜNDEM 30.12.2017 00:53:00 0

Atatürk Caddesi’ndeki kasislere bazı çevreler tarafından tepki gösterildiğinin hatırlatılması üzerine Akay “Tepkilere göre değil, taleplere göre hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu yönde talebi vardı” dedi.

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarını kahvaltıda ağırladı. Kafega Restaurant’da düzenlenen kahvaltıda Akay, mahalle muhtarlarının mahalleleri ile ilgili istek ve taleplerini dinledi.

 

YENİ YILLARINI KUTLADI

 

2017 yılında Çerkezköy Belediyesi olarak mahalle muhtarlarımız ile birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve aynı şekilde 2018 yılında da mahalle muhtarlarımız ile yakın iş birliğinde olacaklarını belirterek, “2018 yılında sağlık, başarı, mutluluklar ile dolu bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

 

“TALEP VATANDAŞTAN GELDİ”

 

Kahvaltıda kasislerle ilgili konuşan Akay “Barbaros Caddesi’ne 2 tane kasis yaptık. Sakatlar Derneği’nin olduğu yerde dik bir çıkış var. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda kasis yaptık. Trafik kurallarına uyma konusunda maalesef toplum olarak sıkıntı yaşıyoruz. O bölgede araç ve yaya trafiğini düzenlemek için kasis yaptık” dedi.

 

“KASİS YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

 

Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle kasis yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Atatürk Caddesi’ndeki kasislere tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine de “Tepkiye göre değil, vatandaştan gelen taleplere göre hareket ediyoruz” dedi.

 

“180 AĞAÇ PARKLARA DİKİLECEK”

 

Atatürk İlkokulu’nun önüne ve Öztrak Caddesi’ne bas geç trafik ışığı yerleştirdiklerini ifade eden Akay “Malkoçoğlu Caddesi’nin girişindeki dört yola da bas geç koyacağız” dedi. Sökülen ağaçlarla ilgili de konuşan Akay “Atatürk Caddesi’ndeki ağaçları söktük. İnan Sokak’a kadar geldik. Atatürk Caddesi’nde 105 tane ağaç söküldü. Büyük çoğunluğu Cengiz Topel Caddesi’ne dikildi. Öztrak Caddesi’nde sökülen ağaçlar da önümüzdeki ay dikilmeye başlanacak. 180’e yakın ağacı Çerkezköy’deki parklara dikeceğiz. Orta refüjlerden ağaçların sökülmesine zaman zaman bazı kesimlerden eleştiriler geldi. Ama mecbur kalmasaydık sökmezdik. Tek yön uygulamasını başlaması ile birlikte ciddi bir araç yoğunluğu vardı. Altıyol Kavşağı düzenlendi. Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde orta refüjler kaldırıldı” dedi.

 

“SÖKTÜĞÜMÜZDEN FAZLASINI DİKECEĞİZ”

 

Bu iki caddede yolun her iki tarafına ıhlamur ağacı dikmeye devam edeceklerini kaydeden Akay Söktüğümüzden fazlasını dikiyoruz. Yeşil hassasiyetimiz var. Her yıl yüzde 10 büyüyen Çerkezköy’ün merkezinin yeni bir trafik düzenlemesine ihtiyacı vardı. Biz de bunu yaptık. Trafikte gözle görülür bir rahatlama var” diye konuştu.

 

“İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARA YAPILACAK”

 

Çerkezköy’de trafik kurallarına uyma noktasında sıkıntılar olduğunu kaydeden Akay “Biz zabıta olarak ceza uygulayamıyoruz. Emniyetin de personel eksiği var. Ortak bir işbirliğinden yanayız. Ama bizim elimizde olan imkanlar bu kadar. Biraz da cezai yaptırım uygulanması lazım” dedi. Bazı mahalle muhtarları, mahallelerindeki bazı noktalara kasis yapılmasını talep ederken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ihtiyaç görülen noktalara trafik ışığı ve kasis yapımının devam edeceğini söyledi. Mahalle muhtarlarının yeni yılını kutlayan Akay, muhtarlara yılbaşı dolayısıyla hediye paketi verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU