"Kağıt üzerinde ilçe, yatırım almaya gelince köyüz"

Halk Günü'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Bizi ilçe yaptılarsa bizi ciddiye almak zorundalar. Kağıt üzerinde ilçeyiz ama yatırım almaya gelince köyÃ

GÜNDEM 30.12.2017 00:51:00 0
 

Kapaklı’da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, halk gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Kapaklı Belediyesi tarafından başlatılan ve her ayın son Cuma günü yapılacak olan halk Günü Toplantılarının ilki dün 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

 

“KAPAKLI YOĞUN GÖÇ ALIYOR”

 

Geçmişte yaptıkları ve gelecekte yapacakları çalışmaları anlatmak ve halkla bütünleşmek amacıyla bu toplantıları başlattıklarını ifade eden Mandalı “Kapaklı yoğun göç alıyor. Fabrikalar buraya gelmeye devam ettikçe de almaya devam edecek. Burada iki sanayi bölgemiz var. Çerkezköy ve Kapaklı Organize Sanayi Bölgeleri. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin bir bölümünün bizim ilçemiz sınırlarında yer alması nedeniyle ismini Çerkezköy - Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’ olmasını talep ettik ancak bu konuyla ilgili gerçekleşen bir gelişme yok” dedi.

 

“İŞSİZLİK DEĞİL, İŞ DEĞİŞTİRME ÜZERİNE YOĞUNLAŞMALIYIZ”

 

Kapaklı’da işsizliğin yok denecek kadar az olduğunu, fabrikaların çoğunun neredeyse ger gün iş ilanı verdiğini söyleyen Mandalı “Bizim, işsizlik değil de iş değiştirme üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Gençlerimiz çok kısa sürelerde çeşitli nedenlerden dolayı iş değiştiriyorlar. Bunun da nedeni asgari ücret olarak görünüyor. Bugün yeni asgari ücret açıklandığında -2 bin TL civarı bir ücretten bahsediliyor- bu sorunun bir nebze olsun çözüme kavuşacağını düşünüyorum” dedi. Kapaklı’nın Türkiye’nin her yerinden göç aldığını dile getiren Mandalı “Lokal milliyetçilik burada geçmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sonunda ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyecek” ifadelerini kullandı.

 

“DEVLET GEÇ DE OLSA BİZİ CİDDİYE ALDI”

 

Devlette hala istedikleri hizmetleri alamadıklarını söyleyen Başkan Mandalı “Biz, çiçeği burnunda bir ilçeyiz ve nelere ihtiyacımız olduğunu bizim kadar devlet de biliyor. Ancak bu ihtiyaçlar zamana bırakıldı. Hükümet Konağımız yapılıyor. Çevreyolumuzun açılışı gerçekleşti. Bu yolun çözüm olacağı söylendiğinde biz trafiği daha da sıkıştıracağını söylemiştik. Ankara’ya proje gönderdik ancak bizi ciddiye almadılar. Bakanımız, buraya 40 milyon TL’lik yeni bir ihale yapıp düzenlemelere başlayacaklarını söyledi. Devlet geç de olsa bizi ciddiye aldı” dedi.

 

“İLÇEMİZ ADINA GÜZEL BİR YATIRIM OLACAK”

 

Devlet Hastanesi ile ilgili de konuşan Mandalı “Tekirdağ, Büyükşehir olduktan ve Çerkezköy’deki hastanenin yenilenmesinin ardından bizim hastanemizdeki çoğu bölüm kapatılıp Çerkezköy’e kaydırıldı. 70 dekarlık bir alanda taslak proje hazırladık. 400 yataklı hastane yapılacağı söylendi. Bu, ilçemiz adına güzel bir yatırım olacak” dedi.  Çerkezköy ile olan göbek bağlarını hala koparamadıklarını söyleyen Mandalı, ulaşım sorunu ile ilgili de konuştu.

 

“YANLIŞ BİR UYGULAMA”

 

Çerkezköy’de Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’nde başlatılan tekyön uygulaması ile Kapaklı’dan Çerkezköy’e giden minibüslerin Kipa’nın arka kısmındaki yolu kullanmak zorunda kaldığını söyleyen Mandalı “Bunun yanlış bir uygulama olduğunu söyledik. Umarım ilerleyen günlerde yapılacak olan düzenlemelerle bizim araçlarımızın da Atatürk Caddesi’ni kullanmalarını sağlayabiliriz” dedi.

 

“BİZİ CİDDİYE ALMAK ZORUNDALAR”

 

Spor tesislerini devletten 10 yıllığına kiraladıklarını söyleyen Mandalı “Protokolün süresinin dolmasına 3 yıl kaldı. Bu sürenin sonunda protokolün yenilenmeyerek tesislerin devlete geçeceği konusunda duyumlar alıyorum. Tribün projemizi gönderdik ancak; projemiz sümen altında durmaya devam ediyor. Bizi ilçe yaptılarsa bizi ciddiye almak zorundalar. Kağıt üzerinde ilçeyiz ama yatırım almaya gelince köyüz” dedi. 2018’de Recep Güven Parkı’nın olduğu bölgeye katlı otopark yapılması için Büyükşehir’de 10 milyon TL’lerinin durduğunu kaydeden Başkan İrfan Mandalı “Fen İşleri Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonrası 10 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla sıcak asfalt serimi gerçekleştireceğiz. Kapalı Spor Salonumuzu devlet yapmıyor. 1000 kişi kapasiteli spor salonunu biz yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

Mandalı, konuşmasının ardından vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaşlar, okullara giden yolun kaldırımlara esnafın mal yığması nedeniyle mal yığıyorlar ve vatandaşlar kaldırımları kullanamaz hale geldiğini belirterek bu sorunun çözülmesini istedi. Başkan İrfan Mandalı da Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerekli incelemeleri yaparak yaptırımlarını gerçekleştireceğini belirtti.

 

“BELEDİYENİN İŞLETMESİNE VERECEĞİZ”

 

Vatandaşlar, doğalgaz faturasının ödenebileceği yetkili bir yer olmadığını, diğer yerlerin de bunun için ayrı ücret aldığını belirtirken, Mandalı, ödeme noktaları kurulması noktasında Gazdaş’a dilekçe yazacağını söyledi. Bülent Ecevit Parkı’nın yeterince korunamadığını dile getiren vatandaşlar, buranın korunması için önlemler alınmasını, parkın yanındaki dere alanı kapatılıp buranın devamının getirilmesini, İsmetpaşa Mahallesi’nde aydınlatma sorununun çözülmesini istedi. Bülent Ecevit Parkı’nı açık ihaleye çıkardıklarını ve yasa gereği, en yüksek tutarı veren kişiye de işletmeyi verdiklerini söyleyen mandalı “Önümüzdeki hafta bu işletmeciyle mahkememiz var. Onlarla resmi bir şekilde ayrıldıktan sonra burayı belediyemizin işletmesine vereceğiz” dedi. Dere ıslahının devam etmesi gerektiğini, ancak oradaki 20 dönümlük bir alanın vakfa ait olduğunu söyleyen Mandalı, “Vakıf da oranın kamulaştırılmasını istiyor. Bu arazi bize dönerse projenin de devamını getireceğiz” dedi. Işıklandırma konusunda da TREDAŞ’a dilekçe yazdıklarını fakat geri dönüş olmadığını belirten Mandalı, konuyu yeniden gündeme getireceklerini ifade etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU