İzleme araştırma sınavları yapıldı

Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme, Araştırma ve Geliştirme projesi kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinasyonunda Tekirdağ genelinde

GÜNDEM 30.12.2017 00:07:00 0
İzleme araştırma sınavları yapıldı

26 İLDE YÜRÜTÜLÜYOR

 

Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme, Araştırma ve Geliştirme projesi kapsamında Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 26 ilde proje yürütüldüğünü belirten yetkililer “Projenin amacı; öğrencileri başarı durumlarına göre sıralamak ya da öğrencilere sonuç odaklı bir değerlendirme yapmak değildir. Amaç, öğrencilerin süreç içerisindeki öğrenme eksiklerinin belirlenerek eksiklerin giderilmesi için uygun önlemlerin alınmasını sağlamaktır” dedi.

 

EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

 

Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme, Araştırma ve Geliştirme projesi kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinasyonunda il genelinde 13 bin 680 5.sınıf öğrencisine Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden il izleme sınavı yapıldı. Yetkililer “Bu sınav sonrasında, okul müdürlerine, ilgili derslerin öğretmenlerine ve sınava katılan öğrencilere anketler uygulanacak.  Anket sonuçları sınav analizleri ile birleştirilerek okul raporları çıkarılacak. Sınav uygulanan okullar raporlar doğrultusunda gerekli eylem planlarını hazırlayacak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ