Savunma ve Havacılık Yerlileştirme Zirvesi Tekirdağ'da yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) işbirliğinde düzenlenen Trakya 2.Savunma ve Havacılık Yerlileştirme Zirvesi Tekirdağ'da yapıldı.

GÜNDEM 30.12.2017 00:04:00 0
Savunma ve Havacılık Yerlileştirme Zirvesi Tekirdağ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

 

“2018 ATILIM YILI OLACAK”

 

Zirvede konuşan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Faydalarını ve avantajlarını gördüğümüz için bu zirveyi yapmaya devam edeceğiz. Bölgemizde savunma sanayi ve havacılık alanında çalışan 6-7 firmamız var. Hedefimiz ilerleyen yıllarda bu sayıyı 100’e çıkartmak. Bu firmaları 100’e çıkarttığımız takdirde savunma sanayine, havacılığa ve nükleer sanayiye 100-150 milyon Dolar değerinde iş yapan firmalar sadece Türkiye'ye değil dünyadaki diğer firmalara da ürün verebilecek. Biz de Trakya bölgesi olarak bu yarışın içinde varız diyoruz.2023 yılına kadar 100 tane firmamızı, savunma sanayi, havacılık ve nükleer alanında mal verebilir hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda 2018 yılı atılım yılı olacak” dedi.

 

KABUL EDİLEMEYECEK DERECEDE YETERSİZ

 

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel de “Türkiye bir yol ayrımında, aslında daha önceden olması gerek şeyler şimdi gündeme geliyor. Bizim toplum olarak Türkiye olarak, özeleştiri yapmamız gereken bir konu. Yıl 2017 ve Türkiye’nin savunma sanayinde geldiği nokta, tamamen kabul edilemeyecek derecede yetersiz. Cumhuriyet tarihi ile birlikte geçirdiğimiz 90 senelik bir zaman dilimi var. Bu sürenin özleştirişinin yapmak zorundayız. Biz bu süreyi değerlendiremedik, bu gayet açık, tabi bundan sonra değerlendireceğiz. Şu anda Savunma Sanayi Müsteşarlığımızda çok ileri düzeyde hızlı ve yoğun çalışmalar olduğunu yakinen takip ediyoruz” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN