En çok atık pil toplayan okullar ödüllendirilecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi iş birliği ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletme (TAP) arasında imzalanan protokol kapsamında Kapaklıâ

EĞİTİM 27.12.2017 14:37:00 0
En çok atık pil toplayan okullar ödüllendirilecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi iş birliği ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletme (TAP) arasında protokol imzalandı.

YARIŞMA BAŞLATILDI

Protokol kapsamında Kapaklı’da bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında “Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” başlatıldı. Yetkililer, protokol kapsamında, bünyesinde tehlikeli maddeler (nikel, kurşun, civa, kadmiyum gibi) ihtiva eden atık pillerin düzenli şekilde toplanarak insan sağlığına ve çevreye zarar vermesinin önlenmesinin planlandığını, ayrıca okullarda öğrenim gören öğrencilere bu proje ile çevre bilincinin aşılanmasının hedeflendiğini belirtti.

İLK 3 OKULA ÖDÜL

Yetkililer “Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması 30 Nisan 2018 tarihinde sona erecek. Kapaklı’da bulunan okullar arasında yapılacak yarışmada en çok atık pil toplayan ilk üç okul ödüllendirilecek” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU