Camcı'dan '121. madde' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 121. maddesinin, iktidar eliyle sivil silahlı çetelere altyapı hazırlama maddesi olduğunu savunarak, â€?

SİYASET 26.12.2017 23:59:00 0
Camcı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yaptığı yazılı açıklamada 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 121. maddesinin tehlikeli bir madde olduğunu belirterek, iktidarı bu uygulamadan vazgeçmeye çağırdı.

 

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN

 

Açıklamasına Hakkari'nin Şemdinli ilçesi bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyona değinerek başlayan Camcı “Pkk’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerimizin ve yine Şemdinli’de de bir askerimizin el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olduğu haberi geldi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz Türk Milletine başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

“BİZİM GİBİ HUKUK DEVLETLERİNDE OLMAZ”

 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 24 Aralık Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK), torba hükümlerle birçok alanda ‘düzenlemeler’ getirdiğini belirten Camcı “696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 121. maddesi ‘Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakmaksızın veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında birinci fıkra hükümleri uygulanır’ diyor. Yani diyor ki, resmi sıfatı olsa da, olmasa da devletin herhangi bir görevlisi olmadan sokaktan geçen kişi ‘Ben terörle mücadele ediyorum’ diye üzerine vazife alıp suç işlerse buna ceza vermeyeceksin diyor. Bunlar militarist devletlerde, faşist devletlerde olur. Bizim gibi hukuk devletlerinde olmaz. Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çete kurma maddesidir. Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çetelere altyapı hazırlama maddesidir” dedi.

 

DERHAL KALDIRILMASI GEREKİR

 

Bu hükmün bir örtülü af getirdiğini savunan Camcı “Geçmişte böyle suç işlemiş olanların Kanun hükmünde kararnameyle, OHAL KHK’sıyla affedilmesidir. Darbe girişimine karıştı adı altında günahı olmayıp da öldürülenlerin hesabı ne olacak? Devlet bu hesabı sormakla da yükümlü ve sorumludur. Bu aynı zamanda bir cezadan muafiyet. Bu çok tehlikeli bir süreç. İktidarı bu tehlikeli uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Toplumu militarize eden, devleti militarize eden ve iktidar eliyle sivil silahlı çete oluşturmaya yarayacak bu düzenlemelerin derhal kaldırılması gerekir” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU