Geliri sokak hayvanları için kullanılacak

Doğa ve Hayvan Severler Derneği ve üyeleri Çorlu'da,  gelirini sokak hayvanlarının tedavisinde kullanılması amacıyla üyeleri kendilerinin hazırladığı hediyelik eşya ve gıda malzemelerinden oluş

GÜNDEM 25.12.2017 20:38:00 0
Geliri sokak hayvanları için kullanılacak

Kermeste satışa çıkartılan ürünlerin tamamı satıldı. Dernek Başkanı Gönül Sönmez, bu kermesten elde edilecek olan gelirin sokak hayvanlarının tedavi masraflarında kullanılacağını belirterek “Bizler zaten dönem dönem bazı etkinlikler yapıyoruz. Bazılarından gelir elde ediyoruz, bazılarında ise sadece farkındalık yaratmak için yapıyoruz. Bu etkinliği de sokaktaki canların tedavi ve mama masraflarında biraz daha net olabilmek için düzenledik” dedi.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

 

Kermese olan ilginin kendilerini memnun ettiğini söyleyen Sönmez, “Tamamı el emeği ile hazırlanan yaklaşık 50 çeşit ürün hazırlandı. Ev hanımları, öğrenciler, firmalar ve resmi kurumlar destek oldu. Hedeflediğimiz gelirin üç katını elde ettik. Buda bizleri oldukça mutlu etmiştir. Şöyle izah edeyim yanlış anlaşılma olmasın. Biz dernek olarak zaten belediyeler ile ortak çalışıyoruz. Barınaklarımızda birçok tedavi yapılabiliyor. Yalnız bazen ağır vakalar olduğunda barınak şartları yeterli olmadığından özel kliniklere alıyoruz hayvanları. O özel vakaların da tedavi masrafları ne yazık ki pahalı olduğundan bu şekilde bizler de klinik borçlarımızı karşılıyoruz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA