Alaca yeniden başkan

Çerkezköy'de İlçe Kongresinin ardından geçtiğimiz haftalarda gençlik Kongresi'ni de yapan Cumhuriyet Halk Partisi, cumartesi günü yaptığı kadın kolları kongresi ile kongre sürecini tamamladÄ?

SİYASET 24.12.2017 15:29:00 0
Alaca yeniden başkan

KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI

 

İlçe Kadın Kolları Cumartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında parti binasında yapıldı. Kongreye CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı İsmail Baştak da katıldı. Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Saray’ın açılış konuşması ile başlayan kongrede divan başkanlığına Hatice Karpuz, katip üyeliklere de Türkan Şans ve Asuman Cömert getirildi. Faaliyet raporunun okunup oylanmasının ardından konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim ikinci büyük eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmaktan onur ve şeref duyduğunu ifade etti. Kadınların partinin çatısı altında birlik olup toplandığında üstesinden gelemeyecekleri hiçbir zorluğun olmadığını söyleyen Alaca “Tehlikenin farkında olan bizleriz. Özel yaşama müdahale edildiğinde,bundan en büyük zararı gören yine bizleriz. Çünkü bizler eşiz,evladız ve anneyiz” dedi.

 

GENELDEKİ BAŞARI YERELDE GÜÇLÜ OLMAKTAN GEÇER

 

Yerel seçimlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve partinin kadınlara vermiş olduğu hakları sonuna kadar kullanıp,yerelde güçlenmeye devam edeceklerini kaydeden Alaca “Çünkü geneldeki başarı yerelde güçlü olmaktan geçer” dedi. Hedeflerinin 2019’daki yerel seçimlerde ve sonrasında da milletvekili genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu başarıyı devam ettirmek olduğunu kaydeden Alaca, “Çerkezköy’ü biz kadınlar güzelleştireceğiz” dedi.

 

KADINLARIMIZLA GURUR DUYOYORUZ

 

Kongrede konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da, Kadın Kolları Seçiminin hayırlı olmasını temenni etti. Camcı “Yıllar önce kurtuluş savaşımızda kadınlarımız nasıl omuzlarında mermi taşıdıysa  bu günde Atatürk’ün izinde olduğunu söylemelerinden onur duyuyoruz. Kadınlarımız her alanda olduğu gibi siyasette de baş tacımızdır” dedi.  Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Seçimlere mevcut başkan Ebru Alaca’nın tek listesi ile gidilirken, Alaca güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Alaca başkanlığındaki yeni yönetimde Revasiye Altıntaş, Güleser Bakar, Hülya Girgin, Sevdiye Güç, Gülden Nosel, Asuman Sayar, Tülay Şener, Dilek Tezgel yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU