"Bu iktidarın pili bitti"

Hükümetin 2018 bütçesi ile ilgili değerlendirme yapan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, "Bu bütçe üretim bütçesi değil, tüketim bütçesidir. Bu bütçe geçim bü

SİYASET 24.12.2017 15:26:00 0

Yeni tesisine taşınan Marmara Haber Gazetesi’ne hayırlı olsun i ziyaretinden bulunan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye’de bu sistem ve yönetimle problemlerin çözümünün imkan dışı olduğunu kaydeden Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, açıklanan 2018 bütçesinin halk değil rant bütçesi olduğunu ileri sürdü.

 

GEÇİM BÜTÇESİ DEĞİL, SEÇİM BÜTÇESİ

 

Bu bütçenin üretim bütçesi değil, tüketim bütçesi olduğunu kaydeden Kalyon, “Bu bütçe geçim bütçesi değil, seçim bütçesidir” dedi. 2018 bütçesinin 762.8 milyar lira olarak açıklandığını söyleyen Kalyon “Gelirler 698.8 milyar TL olduğuna göre 66 milyar lira bütçe açığı var. 2018’de faiz lobisine ödenecek miktar 71.7 milyar lira. Ulaştırmaya 25 milyar,  eğitime 14 milyar tarıma 10 milyar, sağlığa 8,5 milyar olmak üzere 57.5 milyar TL ayrılmış. Dört bakanlığa ayrılan para 71.7 faizden az gözüküyor. Bu bütçede emekli, asgari ücretli, memur, işçi, emekli, esnaf, sanatkar, çiftçi, üretici yok. Her yıl olduğu gibi rantiyeciye mutlu azınlığa faiz lobisi ve bankalar kazanacak” dedi.

 

BU İKTİDARIN PİLİ BİTTİ

 

Piyango ne kadar haramsa bir milletin umudunu piyango kuyruklarına mahkum etmenin daha büyük haram olduğunu söyleyen Kalyon, Faiz ne kadar haramsa bu milletin kaynaklarını faiz yoluyla bir avuç hortumcuya akıtmak ondan çok büyük haramdır. Avrupa’yı baştan beri bir medeniyet projesi gören İsrail ve ABD’yi stratejik ortak olarak gören bu iktidarın pili bitti” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN