Depo çalışmaları devam ediyor

AK Parti Tekirdağ Milletvekili MKYK Üyesi Mustafa Yel, Süleymanpaşa Mahramlı  ve Saray Beyazköy'de uzun süreli kiralama garantili lisanslı depo, Hayrabolu Çene'de lisanslı  depo ile ilgili çalışm

GÜNDEM 24.12.2017 15:24:00 0
Depo çalışmaları devam ediyor

ARSALAR BULUNDU

 

Tekirdağ için çok önemli gördükleri, Tekirdağ Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürlüğü hinterlandında uzun süreli kiralama garantili lisanslı depoculuk işlemleri ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yel “Üreticilerin buğdaylarını lisanslı depolara sıra beklemeden teslim edebilmesi tercih edilmesinde önemli etkenlerden biri olmaktadır. Bu amaçla çiftçilerimizin hizmetine sunulmak üzere, faaliyete geçmesi için yoğun bir şekilde çalıştığımız Süleymanpaşa Mahramlı Mahallesi’ndeki 50 bin ton kapasiteli lisanslı depo ve Hayrabolu Çene Mahallesi’ndeki 70 bin ton kapasiteli lisanslı depo ile ilgili arsalar bulundu. Arazi birleştirme ve  imar değişikliği çalışmaları devam ediyo”" dedi.

 

4 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

 

Saray Beyazköy Mahallesi’nde yapılacak 70 bin ton kapasiteli uzun süreli kiralama garantili lisanslı depo ile ilgili arazi arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yel “Hayrabolu Çene Mahallesi’nde yapılacak lisanslı depoyu TOBB LİDAS, Saray Beyazköy Mahallesi’ndeki lisanslı depo için Tarım Kredi Kooperatifi, Süleymanpaşa Mahramlı Mahallesi’nde ise CEYNAK A.Ş. tarafından işlemleri yürütülüyor. Hayrabolu Çene Mahallesi’ndeki lisanslı deponun ruhsat ve imar planı hazırlanması işlemleri yaklaşık 4 ay içinde tamamlanacak” dedi.

 

HİÇBİR ÜRETİCİ MAĞDUR OLMAYACAK

 

Faaliyete geçmesini planladıkları bu üç lisanslı depo ile hiçbir üreticinin mağduriyetine meydan verilmeyeceğini, üreticilerimiz açısından da bir çok avantajı olacağını söyleyen Yel “Lisanslı depolara ürün teslim eden üreticiler; ürünlerini sıra beklemeden hızlı bir şekilde teslim edebilecek, yüzde 2 stopaj ve SGK kesintisinden muaf tutulacak, ürününü teminat göstererek kredi kullanabileceklerdir.Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince faizin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanmak koşuluyla ürün bedelinin yüzde 75'ine kadar kredi imkânı sunulmaktadır. Önümüzdeki yılın ürünlerimizin bereketleneceği, değerleneceği bir yıl olması temennisiyle, yapım çalışmaları devam eden bu üç lisanslı depoların üreticilerimize, hububat sektörüne ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN