'Tek adam rejimine son vereceğiz'

Yurt gezisini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il binasının açılışı için dün Tekirdağ'a geldi. Akşener Tekirdağ'da yaptığı konuşmada tek adam reji

SİYASET 21.12.2017 21:54:00 0

Tekirdağlı kadınlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, burada gündemi değerlendirdi. İYİ Parti’nin ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Akşener “İYİ Parti, insanların birbirine güvenmediği bir dönemde, devletin milletine güvenmediği bir dönemde kuruldu. Kadınların taciz şiddet gördüğü bir dönemde kuruldu. İYİ Parti, öncelikle bir cesurlar partisidir” dedi.

 

‘BEYLERİN ELİNDEN ALIP SİZE VERECEĞİZ’

 

İYİ Parti’nin kadınların hareketi olduğunu söyleyen Akşener “Türkiye’yi iyileştirecek bir hareket olacak. Görüyoruz ki İYİ Parti Türkiye’ye iyi geldi. Şimdi, İYİ Parti olarak Tekirdağ’ın fırsatlarını biliyoruz. Eğitimli insanları, çalışan kadınları, mücadele eden gençleri ve erkekleri en büyük avantajı. Türkiye’ye en fazla vergi veren illerden veren birinde 300 bin kişinin yardım alıyor olması büyük bir ayıptır. Araştırdık, nedir bunun nedeni?İnsanlar çalışıyor ama gelirleri düştü. Ekip biçmek yerine kenarda oturmanın teşvik edildiği bir yönetimde tabi ki de kazanç düşer. Soruyorum esnafa “işlerimiz düştü” diyor. Ne yapmak lazım peki? Liman ticaretini düzenlemek lazım biz bunu yapacağız. Gençlerin yeni şirketler kurup istihdam yaratmasını sağlayacağız. Uzun uzun binalarla sadece inşaat üzerinden süren ekonomiyi düzelteceğiz. Rant paralarını beylerin elinden alıp sizlere vereceğiz” dedi.

 

SİZİN ÇALDIKLARINIZI GERİ ALACAĞIM

 

Mahallelere kreşler açtıracaklarını, destek vereceklerini ve bu harcamaları minimuma indireceklerini söyleyen Akşener “Eskiden mahalle okulları vardı. Şimdi hepsi gitti. Kadınların eğitim aldığı genç kızların eğitim aldığı o okulları tekrar canlandıracağız. 3 yaşından itibaren okul öncesi eğitimin olması gerektiği gibi eğitim almasını sağlayacağız. Ben eski öğretmenim, bu eğitimin önemini biliyorum. O zaman gelsinler de çocuklarımızın beynini zehirlesinler hadi.Ben Şırnak, Edirne, Artvin, Mardin, Bitlis’e gittim nedir derdiniz dediğimde bana etnik problemlerden bahseden olmadı. Herkesin derdi ekonomi. Biz bunları çözeceğiz. Çocuklarımızın önünü açacağız. Onlara iş yaratacağım. Diyorlar ki ‘Kaynağı nerden bulacaksın?’ Sizin çaldıklarınızı geri alacağım” dedi.

 

‘TEK ADAM REJİMİNE SON VERECEĞİZ’

 

Şehitlere de sahip çıkacağını söyleyen Akşener “Ben Apo’ya “Sayın” demedim, teröristle masaya oturmadım, şehide ‘Kelle’ demedim. Gazilerin, şehitlerin ve yakınlarının duasını almadan kimse ayakta kalamaz. Bizim görevimiz onların hayat şartlarını en üst seviyede tutabilmek.Allah bizimle beraberdir. Son söz olarak, Atatürk’e, anasına sövülmediği, kız çocuklarına sövülmeyen, başı açık-kapalı kadınlara sövülmeyen, tek adam rejimine son verilen bir Türkiye sözüyle aranızdan ayrılmak istiyorum” dedi.

 

İL BİNASI AÇILDI

 

Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasının ardından çok sayıda partiliyle birlikte, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’na geçti. Parti önünde vatandaşlara hitap eden Akşener, burada Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk'e sahip çıkacaklarını vurguladı. Parti binasının açılışının ardından binayı gezen Akşener ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, vatandaşlarla sohbet etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU