Teknoloji Buluşmaları Çorlu'da yapıldı

TOBB ve Türk Ekonomi Bankası iş ortaklığı ile Turkcell ana sponsorluğunda, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ev sahipliğinde  "Türkiye Teknoloji Buluşmaları"

GÜNDEM 21.12.2017 21:38:00 0
Teknoloji Buluşmaları Çorlu

4 YILDA 54 KONFERANS

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu TSO Meclis Üyesi Hülya Perin, Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Kaan Çelik ve Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katıldı. Panelde konuşan Cengiz Günay, 4 yılda 23 ilde 54 konferans gerçekleştirildiğini belirtti.

 

EN ÖNEMLİ AKTÖR

 

Günay “Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan Birliğimiz, içinde bulunduğumuz çağın teknolojilerinin tüm Türkiye’ye yaygınlaşmasını sağlamak için durmadan çalışıyor. Türkiye’nin 81 il ve 162 ilçesindeki oda ve borsalarımız teknolojiye inanırsa, Türkiye çok daha hızlı zenginleşir. Büyük metropoller dışında da bu teknolojilerin yaygınlaşmasında en önemli aktör odalarımız ve borsalarımızdır” diye konuştu.

 

BİLGİ TOPLUMU OLMAYA ZORLUYOR

 

Küreselleşen ekonomide kuralların değişmesi ve rekabetin zorlaşmasının ülkeleri teknoloji üretebilen birer bilgi toplumu olma yolunda ilerlemeye zorladığını belirten Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül de “Dijital ile yaşanan hızlı dönüşüme ayak uydurmak ve onların dijitalleşmesini teşvik ederek kullanabilecekleri yöntemler, iş modelleri ve arayüzler ile tanışmaları sağlamak amacıyla düzenlenen bu toplantının  KOBİ’lerin kurumsal altyapı ve kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlayarak  kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise yaptığı konuşmada, “Biz Trakya Kalkınma Ajansı olarak Trakya’mızı küreselleşen bir ortamda geleceğin Trakya’sını hazırlamak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Türkiye ve Dünya teknoloji alanında ilerliyor ve dijitalleşiyor. Türkiye’nin büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için elimizden gelenin fazlasınız yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ