Arçelik, Türkiye birincisi oldu

Arçelik A.Ş., Ankara'da düzenlenen 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi'nde özel sektör Ar-Ge merkezleri arasında yapılan genel sıralamada Türkiye birincisi oldu. Arçelik A.Ş., bugü

GÜNDEM 20.12.2017 20:10:00 0
Arçelik, Türkiye birincisi oldu

Çerkezköy’de de üretim tesisi bulunan Arçelik A.Ş., Ankara’da düzenlenen 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde özel sektör Ar-Ge merkezleri arasında yapılan genel sıralamada Türkiye birincisi olurken, ‘Dayanıklı Tüketim Malları Alanında Sektör Birinciliği’ ödülüne layık görüldü.

 

2 ÖDÜL BİRDEN

 

Çerkezköy’de de fabrikası bulunan ve dünyada yenilikçi ürünlerini milyonlarca tüketiciyle buluşturan Arçelik A.Ş., Ar-Ge ve inovasyon alanındaki başarısını T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 20-21 Aralık tarihlerinde Ankara Congresium’da gerçekleştirilen 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde 2 ödülle taçlandırdı. Zirvede, Arçelik A.Ş.’ye özel sektör Ar-Ge merkezleri arasında yapılan genel sıralamada Türkiye birinciliği ve ‘Dayanıklı Tüketim Malları Alanında Sektör Birinciliği’ ödülleri verildi. Ödülleri, Arçelik A.Ş. adına Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den aldı.

 

GLOBAL AR-GE AĞIMIZI GENİŞLETİYORUZ

 

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Arçelik, Türkiye’nin 60 yıllık sanayileşme tarihinde her zaman yenilik ve ilklere imza atmıştır. Dünyada yeni gelişen trendlere paralel olarak, inovasyonu stratejimizin temel yapı taşlarından biri olarak görüyor, global Ar-Ge ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Ar-Ge ekosistemimizin kuvvetlenmesi bizi daha da üst sıralara taşıyacaktır” dedi.

 

3 BİNE YAKIN BULUŞA İMZA ATTI

 

Ar-Ge alanında Türkiye’nin en çok yatırım yapan şirketlerinden biri olan Arçelik A.Ş.,aynı zamanda Türkiye’nin en çok uluslararası patent başvurusunda bulunan şirketi konumunda bulunuyor. Arçelik A.Ş., bugün 5 ülkede 14 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’nde 1300’den fazla Ar-Ge çalışanıyla 3000'e yakın buluşa imza atarak ürünler geliştiriyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU