Mobil istasyonlar talebimize cevap veremiyor

Tekirdağ'da araç sayısını 262 bine ulaşmasına rağmen sabit araç muayene istasyon sayısının 2 olduğunu söyleyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, â€

GÜNDEM 19.12.2017 22:07:00 0
Mobil istasyonlar talebimize cevap veremiyor

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, 21 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan kongre öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

ESNAFIMIZIN TALEPLERİNİ DİNLİYORUZ

 

Hemen hemen her gün ticari plaka serisinden olan bir kooperatifi ziyaret ettiklerini söyleyen As, “Kooperatifleri ziyaret ederek esnafımızın sorunlarını dinliyoruz. Yaptığımız çalışmaları anlatıyoruz. Esnafımızın taleplerini not alıyoruz. Seçilirsek yeni yönetimle birlikte bunları hayata geçirmenin çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

YENİ İLÇELERDEKİ ESNAF MERKEZE BAĞLI

Odaya kayıtlı 1050 üyenin olduğunu söyleyen Mustafa As, şoför esnafının sorunlarına da değindi. Kapaklı ile birlikte yeni ilçe olan diğer yerlerdeki esnafın merkeze bağlı olduğunu söyleyen As “Biz en yakın yerdeki odalara kayıtlı olsunlar diyoruz” şeklinde konuştu. Şoför esnafı belge almak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kaldığını dile getiren As “Bu bölgede bir UKOME birimi kurulmasını istiyoruz. İnsanlar Tekirdağ’a gitmek zorunda kalmadan buradan işlerini halletsinler. Tekirdağ’a gitmeleri hem zaman kaybı oluyor hem de maddi sıkıntı oluşturuyor. Biz bu talebimizi Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik” dedi.

 

ŞOFÖR ESNAFININ İŞİ KOLAYLAŞTIRILMALI

 

Şoför esnafının işinin kolaylaştırılması gerektiğini söyleyen Mustafa As, okul önlerinde okul servisleri için belirlenen ve delinatörle belirlenen alanlara diğer araçların park etmesinin trafikte sıkıntı yarattığını belirterek bu konuda şoförlerin duyarlı olmasını istedi.

 

İSTASYON SAYISI YETERSİZ

 

Tekirdağ’da araç sayısını 262 bine ulaşmasına rağmen sabit araç muayene istasyon sayısının 2 olduğunu söyleyen Başkan As “Bu konuyla ilgili siyasilerle de görüştük. Mobil istasyonlar bizim talebimize cevap veremiyor. Çerkezköy’de haftada bir gün mobil istasyon geliyor. 32 araç kontrol edebiliyor. Ticari araçlara faydası yok. Araç muayenesi için 9-10 gün sonrasına randevu alabiliyoruz. Sabit istasyonların sayısının artırılması lazım. Bu bölgeye bir istasyon kurulmasını istiyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU