Trakya yaşanılamaz bir yer olacak

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy-Kapaklı bölgesinde 100 bin kişilere varan göç ve yerel halkı dinlemeden ve dayatmayla bölgemize yapılması

GÜNDEM 15.12.2017 21:56:00 0
Trakya yaşanılamaz bir yer olacak

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.  İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin taşınması çalışmaları kapsamında Trakya'ya bir hücumun söz konusu olduğunu belirten Baysan “Çerkezköy-Kapaklı bölgesinde 100 bin kişilere varan göç; yerel halkı dinlemeden ve dayatmayla bölgemize yapımı planlanan termik santraller bölgemiz için büyük bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.

 

HİÇBİR YERE BORCUMUZ YOK

 

Bu planlar gerçekleştiği takdirde 25-30 yıl sonra Trakya’nın yaşanılamaz bir yer olacağını söyleyen Baysan, Çorlu Belediyesi’nin faaliyetleri ve projeleri ile ilgili de bilgi verdi. Çorlu Belediyesi’nin hiçbir yere borucu olmayan bir kurum olduğunu söyleyen Baysan “Her ne kadar büyükşehir belediye kanunu etkileriyle eskiye oranla daha küçük bütçelere sahip olsa da kurumumuz bir çok başarılı projeye imza atmaktadır” dedi.

 

HAKKANİYETSİZLİK

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan konuşmasının sonunda kamu kuruluşu yatırımları oranlarına değindi. Tekirdağ özelinde Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerine yapılan yatırımları karşılaştıran Baysan; "Süleymanpaşa ilçesi kişi başına 904 Türk Lirası kamu yatırımı alırken, bu rakam Çorlu için 71 Türk Lirası. Arada 13 kat fark var ve bu ciddi bir hakkaniyetsizlik” dedi.