Edirne'de medya dersi verdi

Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, Edirne Belediyesi'nin bünyesinde kurulan Edirne Akademi'de 'Medya' dersi verdi.

GÜNDEM 15.12.2017 21:52:00 0
Edirne

Eğitime, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Gazetecilikten ve günümüz gazeteciliğinden bahseden Saymaz, sosyal medyanın gazeteciliği yeni baştan yenileyeceğini söyledi.

 

TEORİK BİLGİLER VERİLDİ

 

‘Medya’ dersinde ilk olarak İletişim Sosyoloğu Doç. Dr. Serdar Taşçı söz alarak Edirne Akademi hakkında ve ‘Medya’ konusunda teorik bilgiler verdi. İletişim Fakültesi’nde okuduğunu ancak birinci sınıftan itibaren çalışmak zorunda da kaldığını ifade eden Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, “Gazeteciliği hep dışarıda öğrendim. Yani çalışırken öğrendim. Yüksek Lisansı, tez hariç yaptım. Akademik anlamda, iletişim teorisi anlamında da fena sayılmam. Ama gazeteciliği ben çalışırken öğrendim. Akademisyenlerle de çok iyi anlaştığım söylenemez. Gazeteci temelde; yaşadığı zaman diliminde, halkın geniş çıkarlarını ilgilendiren bir toplumsal gelişmeyi, en kısa sürede halkın kendisine duyurma görevini yerine getirir. Gazetecinin görevi budur. İlgilendiği konu, metinleştireceği konu halkın en geniş çıkarlarını ilgilendiren konudur. Gazeteciğin hareket noktası, temelde haber dediğimiz şey budur” dedi.

 

 “ASIL GAZETECİLİK, SIRADAN İNSANLARIN SIRA DIŞI HAYATLARI”     

 

Saymaz, gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğünün temsilcileri olduğunu ifade ederek “Asıl gazetecilik, sıradan insanların sıra dışı hayatlarıdır. Gazeteci düşünce ve ifade özgürlüğünün temsilcisidir” dedi. Sosyal medyanın muhteşem bir mecra olduğunu anlatan Saymaz, “Sosyal medya, önümüzdeki bütün karanlık tabloyu yaracak yeni medyadır. Bir telefon, bir internet hesabıyla okuyucu, izleyici ve yorumcusunuz. Sosyal medya, medyayı yeni baştan şekillendirecek” dedi.