Bardakçı: Alnımız ak

Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakcı gazetemize yaptığı özel açıklamada Diyanet Vakfı Çerkezköy Şubesi ve kendisiyle ilgili yerel bir gazetede yayımlanan haberlerin gerçek dışı o

GÜNDEM 14.12.2017 21:44:00 0
Bardakçı: Alnımız ak

“MÜFETTİŞLER BİZE TEŞEKKÜR EDEREK BURADAN AYRILDI”

 

Müfettiş incelemesi sonunda da her hangi bir yanlışlık ya da usulsüzlük gibi bir durumun olmadığı, her şeyin yasalar kapsamında yapıldığının ortaya çıktığını belirten Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakcı, “Denetime gelen müfettişler inceleme sonunda bize teşekkür ederek buradan ayrıldı. Çerkezköy’e en iyi şekilde hizmet vermek çalışıyoruz. Kişisel hiçbir işimiz ve beklentimiz olamaz. Yaptığımız işlerden dolayı alnımız ak, vicdanımız rahat” dedi.

 

“YENİ MÜFTÜLÜK BİNASI İÇİN ARSALARI SATIYORUZ”

 

Mevcut ilçe müftülük binasının Çerkezköy’e yakışmadığını ve ihtiyaçlara cevap veremediğini belirten Bardakçı, şunları söyledi: “Yeni bir müftülük binası yapılması için Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğünden izin istedim. ‘Olur’ cevabı alınca vakıf yönetimimizi toplantıya çağırdım. Yeni müftülük binası yapılması için vakfımıza ait arsalardan bir kaçını satma kararı almamız gerekiyordu. Ancak yönetimden bu işe soğuk bakan bir arkadaşımız, ‘Ben imzalamayınca diğerleri de imzalamaz, ben ne dersem o olur’ dedi.

 

“YÖNETİMDE İKİNCİ YILLARINI DOLDURDULAR”

 

Yönetimden dört kişi imzalamayınca karar alınamadığı için elimiz kolumuz bağlandı. Yönetmelikte, yönetim kurulu üyeliği için iki yıl süre tanınmış. Eğer vakıf başkanı devam etmelerini isterse bu süre uzuyor. Kendileriyle uyumlu çalışamayacağımız ortaya çıkınca durumu vakıf genel müdürlüğümüze bildirdim. Oradan gelen yazı ile o arkadaşlarımızı yönetimden çıkararak yerlerine daha uyumlu çalışacağımız arkadaşları getirdik”.

 

KUTU HABER DİYANET VAKFI’NA DÜKKAN BAĞIŞI

 

Çerkezköy’de ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever Diyanet Vakfı’na 276 metrekarelik 2 katlı dükkan bağışladı. Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, bir hayırseverin Mevlana Ortaokulu’nun karşısında 351 ada 46 no’lu parselde bulunan bodrum ve zemin kattan oluşan toplam 276 metrekarelik dükkanını din hizmetlerinde kullanılmak üzere Diyanet Vakfı’na bağışladığını söyledi. Genel merkezin onayı ile bağışın kabul edildiğini ve tabu devrinin yapıldığını kaydeden Müftü Bardakçı, “Dükkan şartsız bağışlandı. İster satılarak geliri din hizmetlerinde kullanılsın, ister Kur’an Kursu yapılsın, istenirse de dükkan olarak devam edilsin dendi” bilgisini verdi.

 

YENİ YÖNETİMİ TANITTI

 

Müftü Bardakçı, yeni Vakıf yönetiminde yer alanları da tanıtarak “Yeni yönetimimizde ben ve İsmail Bütün ile birlikte emlakçı Bayram Keleş, esnaf Ali Koçer, esnaf Tevfik Orhan, ziraat mühendisi Ahmet Aktan ve Hacı Fahri Camii İmam Hatibi Rasul Acar yer alıyor” dedi.