'Bu karar asla kabul edilemez'

Müslümanların ilk kıblesi ve üç semavi dinin kutsalı olan Kudüs'ün İsrail'e başkent ilan edilmesine tepki gösteren Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ko

GÜNDEM 12.12.2017 12:21:00 0

Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi kararına tepki gösteren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva “Kudüs tarihten beri üç semavi dinin kutsal mekânı olup Peygamberler şehridir. Bu anlamda Kudüs sadece Müslümanların değil tüm insanlığın önem verdiği bir kutsal mekândır” dedi.

VAHİM BİR HATA

ABD’nin Kudüs ile ilgili aldığı bu keyfi kararın hangi açıdan ele alınırsa alınsın iyi niyetli olmayıp bölgede büyük sıkıntılara ve kaosa davetiye çıkartacak bir vahim hata olduğunu kaydeden Kozuva “Bu karar ülkemizde olduğu gibi bölgemizle birlikte tüm dünyada; vicdanın, adaletin, karşılıklı saygının sürdürülebilirliğini de yok etmeye yöneliktir” dedi.

TARİHİ GERÇEKLERE AYKIRI

Tarihin en eski çağlarından beri Kudüs’e özel bir statünün olduğunu söyleyen Kozuva “Tarihten bugüne hangi inanç ve güç tarafından olursa olsun bu statü taciz edildiğinde çok büyük acılara sebebiyet vermiştir ve bu tarihi süreç hemen tüm dünya milletleri tarafından bilinen bir gerçektir.Bugün de bölgedeki huzur ve güvenliğin olmazsa olmazı 1967 sınırlarıyla belirtilen ve başkenti de Kudüs olan bağımsız Filistin Devletinin varlığının devam etmesidir. ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı bu açıdan hem Birleşmiş Milletler kararına aykırıdır, hem tarihi gerçeklere aykırıdır” açıklamasını yaptı.

KABUL EDİLEMEZ BİR KARAR

İsrail’in Kudüs’ü başkent yapma kararının asla kabul edilemez olduğu gibi ABD’nin bu “tanıma” kararının da aynı şekilde gerek vicdan, gerek hukuk, gerek tarih önünde hükümsüz olacağını dile getiren Kozuva “Bu vesileyle şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına ABD’nin aldığı bu keyfi kararı şiddetle kınıyor, ABD’yi bölgede kaos oluşturacak bu yanlış adımdan bir an evvel vazgeçmeye; İsrail’i de barış ve huzurun devamını sağlayacak sağlıklı politikalar üretmeye davet ediyorum” dedi.

Haber / Gülveren Altunoğlu